Berta Sándor

Az USA-ban veszte­getéssel vádolják a ZTE-t

Úgy tűnik, hogy a kínai gyártó továbbra sem lélegezhet fel, hiszen a tengerentúlon ismét igazságügyi vizsgálatok célkeresztjébe került.

A ZTE 2017 márciusában az Irán elleni szankciók megsértése miatt már 892 360 064 dolláros pénzbüntetést kapott, végül 2018 júniusában sikerült megállapodnia az amerikai kormánnyal.

Az NBC News két bennfentesre hivatkozva azt írta, hogy most az amerikai igazságügyi minisztérium ismét nyomozást indított a cég ellen, amelynek az előző ügy miatt 2017-ben kiszabott próbaideje csak a múlt héten szombaton járt le. Az új eljárásban vesztegetési vádat fogalmaztak meg a társasággal szemben. A gyanú alapján a ZTE külföldi hivatalnokoknak fizetett ki bizonyos összegeket azért, hogy az eddiginél előnyösebb helyzetbe jusson a globális tevékenysége során.

A New York-i kerületi államügyészség szóvivője nem kommentálta az NBC News értesüléseit, míg a ZTE egyik képviselője azt közölte, hogy teljes mértékben elkötelezettek a jogi és egyéb kötelezettségeiket. A vállalat vezetői számára az a legfontosabb, hogy megbízható üzleti partnerré tegyék a ZTE-t a globális piacon és a cég büszke is azokra a hatalmas előrelépésekre, amelyeket elért. Emiatt a gyártó nem akarta kommentálni a kiszivárgott információkat.

A ZTE központja Sencsenben van és a konszern a nemrég véget ért próbaidőszak alatt megállapodott az amerikai igazságügyi minisztériummal abban, hogy mindenben együttműködik az Amerikai Egyesült Államok bűnüldöző hatóságaival az általuk folytatott bűnügyi nyomozások során.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #4
    Hát nem az. Sokkal rosszabb a helyzet.
  • gombabácsi #3
    a lobbit pontosan azért legalizálták az usa-ban, mert így talán valamivel tisztább a helyzet...
  • ugh #2
    Ez gyonyoru.
    Pont az az orszag ahol torveny tamogatja ezt lobbi neven.
    A bor a pofajukrol nem sul le...
  • Tetsuo #1
    Ez a bagoly mondja verébnek egyik klasszikus esete.