Gyurkity Péter

A ZTE is beszáll az okosórák versenyébe

Nem bírnak magukkal a gyártók, minél többen igyekeznek belépni az új területre, amelynek jövője még kétséges. A nagyok után most a ZTE jelezte ilyen irányú szándékát.

A gyártó részéről ezúttal a hordozható eszközökkel kapcsolatos marketingstratégiáért felelős igazgató nyilatkozott, elárulva a Wall Street Journal munkatársának, hogy többek között egy saját okosóra piacra dobását tervezik, amelyre legkorábban 2014 első negyedévében kerülhetne sor.

A saját fejlesztés ígéretük szerint nagyjából azon funkciókat támogatná, amelyeket a Galaxy Gear esetében már megismerhettünk, ám ahogy a rivális megoldás, úgy az első körben ez a készülék is kizárólag a gyártó saját okostelefonjaival működne együtt. Az árban reményeik szerint lenyomhatják majd a Samsungot, bár a fejlesztéssel kapcsolatban még a végleges nevet sem hozták nyilvánosságra. Eleinte kizárólag Kínában jelenne meg az okosóra, a második körben azonban Európában is piacra dobnák azt.


A ZTE nemcsak órával, hanem a meglévő okostelefonokhoz kapcsolódó cipőkkel is készül, amelyet eddig ismereteink szerint senki nem vetett fel. Kérdéses, hogy a vásárlók mennyiben látnák értelmét egy ilyen megoldásnak, mint ahogy még az sem dőlt el, hogy az egyre több gyártó által támogatott okosórák iránt mekkora érdeklődésre számíthatunk - a Galaxy Gear esetében utólag kiderült, hogy a kedvező szám nem az eladásokat, hanem a forgalmazóknak történő szállításokat takarta, így itt is több kérdés maradt megválaszolatlanul.

A gyártó mindenesetre tervezi a más cégek által elkészített Android okostelefonokat támogató óra megjelentetését is, erre szintén valamikor jövőre kerülne sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!