Berta Sándor

A véroxigén­szintet is mérheti majd az Apple Watch

Újabb funkcióval bővülhet a cég okosórája.

A 9to5mac mutatott rá, hogy az iOS 14-ben lévő kódtöredékek alapján arra lehet következtetni, hogy az Apple Watch a jövőben képes lesz mérni a véroxigénszintet is.

A portál a cikkében azt írta, hogy a készülékek viselői a jövőben jelzést fognak kapni, ha az Apple Watch túl alacsony véroxigénszintet regisztrál majd. Egy egészséges embernél ez az érték 95-100 százalék. Az értékek megjelenítése ugyanúgy fog zajlani, ahogy a szív egészségi állapotával kapcsolatos értesítések megjelenítése is. Az eszköz már most is megmutatja, ha például a pulzusszám a viselő inaktivitása ellenére szokatlanul magas vagy alacsony, illetve akkor is jelez, ha szabálytalan szívritmust érzékel.

A konszern a véroxigénszint mérésére minden bizonnyal a pulzoximetria nem invazív eljárását fogja alkalmazni. Ez az eljárás a bőr átvilágításával zajlik - ebben az esetben a csuklón keresztül. Erre a célra a már az Apple Watch 4-be is integrált EKG-szenzorokat használhatja majd a társaság.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy az új funkcióhoz szükség van-e egy új modell kifejlesztésére és kiadására, avagy a funkció használatához elegendő a szoftveres frissítés. Az előbbi esetben a funkció az őszre várt Apple Watch 6-ban mutatkozhat be, míg az utóbbiban a watchOS 7 operációs rendszerbe integrálhatják.

Tavaly augusztusban az vált ismertté, hogy az Apple Watch felismerheti az időskori elbutulást (demenciát), 2019 decemberében kiderült, hogy a Parkinson-kór tüneteit szintén felismeri majd, míg március elején az szivárgott ki, hogy a szélütés kockázatait is csökkentheti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zulu12 #2
    Persze és a WC papírnak is van szívdobogása szerinte :D

    Utoljára szerkesztette: Zulu12, 2020.03.13. 10:01:36