Berta Sándor

Üvegházú iMacen dolgozik az Apple

Amennyiben a cég fejlesztőin múlik, akkor nemsokára a boltokba kerülhet a különleges készülék.

Az Apple munkatársai egy olyan számítógépet álmodtak meg, amely teljes mértékben hajlított üvegházban van elhelyezve. Az elképzeléseket benyújtották az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO). Az Electronic Device with Glass Housing Member című szabadalomról az AppleInsider számolt be.

Az Apple szakemberei ebben egy olyan eszközt írtak le, amelynél mind a kijelző, mind a számítógép többi elemei és a különböző perifériák is fixen beépítve a dizájn részét képezik. A felvázolt készülék alsó részében található a billentyűzet és az érintőpad is. Ahhoz, hogy a konstrukció kellően stabil legyen, a fejlesztők a hátoldalán ellátják egy támasztékkel, amelyben helyet kapnának a különböző elektronikai modulok is. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a képernyőrész különösen vékony lehessen.

Egy másik leírt elképzelés szerint az üvegház közepén hagynának némi helyet és oda pont beférne egy MacBook. Vagyis a konstrukció gyakorlatilag dokkolóállomás lehetne az Apple notebookjai számára és lehetővé tenné a MacBook billentyűjének használatát, miközben a tartalmakat a nagy méretű képernyőn lehetne megjeleníteni. A dokumentumban olvasni lehetett egy harmadik ötletről is, amelynél a kijelzőrész és az alsó modul rugalmasan vannak kialakítva.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az elképzelések valaha megvalósulnak-e egy-egy konkrét termék formájában és ha igen, erre mikor kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Nem macbook, hanem desktop monitor, esetleg imac es ez a fenti mondat lenni nagyon google translate:

    "A felvázolt készülék alja hajlított és ott van megtalálható a billentyűzet és az érintőpad is."

    Plusz a jelenleg belinkelt szabadalom egesz masrol szol. (Wireless Power Transmitting Devices) :-D Ennel azert a linux rng-je is jobb cikkeket fordit.