Berta Sándor

Fitnesz­stúdiókkal működik együtt az Apple

A kaliforniai IT-céggel kooperáló cégek profitálhatnak az okosórák által rögzített adatokból.

Az Apple Watch Connected nevű program keretében a fitneszstúdiók kihívásokat helyezhetnek el a felhasználók okosóráin, majd a feladatok teljesítése után jutalmazhatják az egyes személyeket, például kedvezményt adhatnak a havi tagdíjból. A kihívásokat a különböző algoritmusok olyan alapvető információk alapján készítik el, mint a kor, a magasság és a testsúly. A Crunch fitneszklub-hálózat egyik New York-i stúdiója például 12 dollár kedvezményt ad a 98 dolláros havidíjából akkor, ha egy okosórát viselő személy legalább hetente három alkalommal megjelenik az edzéseken és teljesíti az edzéstervet.

Keith Worts, a Crunch fitneszklub-hálózat vezetője azt mondta, hogy a tagjaik több mint 75 százaléka használ rendszeresen valamilyen iOS-t futtató eszközt. Persze azoknak sem kell lemondaniuk a szolgáltatásról, akik még nem rendelkeznek Apple Watch okosórával, mert a Kaliforniában, Wisconsinban és Minnesotában működő Basecamp Fitness 33,25 dolláros havidíjért cserébe biztosít egy Apple Watch 5-öt.

A projekt pillanatnyilag csak az Amerikai Egyesült Államokban érhető el és eddig csupán néhány fitneszstúdió-hálózat csatlakozott hozzá. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a szolgáltatás megjelenik-e majd a világ más országaiban és ha igen, pontosan mikortól és milyen feltételekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!