Berta Sándor

10 milliárd dollárt fektet be idén az USA-ban a Google

A webes konszern folytatja jelentős tengerentúli beruházásait.

Sundar Pichai, a Google vezetője a blogbejegyzésében kiemelte, hogy tavaly az anyavállalatuknak számító Alphabet volt a legnagyobb befektető az Amerikai Egyesült Államokban. Ez minden bizonnyal az idén sem lesz másként, hiszen csak a Google 10 milliárd dollárt fog beruházni a saját infrastruktúrája fejlesztésébe, elsősorban új adatközpontok és irodák építésébe, illetve a meglévők bővítésébe 11 szövetségi államban (Colorado, Georgia, Kalifornia, Massachusetts, Nebraska, New York, Oklahoma, Ohio, Pennsylvania, Texas, Washington).

A menedzser példákat említett arra, hogy a programnak milyen haszna van az egyes közösségek számára. Az Oklahomában lévő Pryor városában például az iskolák új könyveket szerezhettek be és kurzusokat indíthattak a matematika, az informatika, a természettudomány és a technika területén. Az ajánlatokból kis cégek és hallgatók egyaránt profitáltak.

A befektetéseknek köszönhetően az idén is több ezer új munkahely jön majd létre, nem csupán az adatközpontokban közvetlenül, hanem többek között a megújuló energiák területén és a teljes infrastruktúra bővítése miatt. A tervek között szerepel további fejlesztők és mérnökök munkába állítása, új irodák kialakítása és startupok támogatása. Emellett folytatódik a különböző kormányokkal és szervezetekkel való együttműködés, például a Bay-Area-Housing projekt, amelynek célja egymilliárd dollárból 20 000 megfizethető lakás létrehozása San Franciscóban és környékén.

Tavaly a Google 13 milliárd dollárt költött az Amerikai Egyesült Államokban az infrastruktúrája fejlesztésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!