Berta Sándor

Új irodákat és számítógép-központokat épít a Google

A keresőcég csak ebben az évben 13 milliárd dollárt költ el infrastruktúrális fejlesztésekre az Amerikai Egyesült Államokban.

Sundar Pichai, a Google vezetője blogbejegyzésében közölte, hogy a terveik között szerepel több tízezer új alkalmazott munkába állítása és emellett több mint 10 000 munkást is foglalkoztatni fognak a különböző építkezéseken Dél-Karolinában, Nebraskában, Nevadában, Ohióban, Oklahomában, Texasban és Virginiában. A társaság az elképzelések alapján új számítógép-központokat hoz létre Nebraskában, Nevadában és Ohióban. Ezzel párhuzamosan Dél-Karolinában és Oklahomában bővítik a meglévő szervercentrumokat.


A menedzser hangsúlyozta, hogy tavaly az USA-ban több mint 9 milliárd dollárt fektetett be és több mint 10 000 új munkatársat állított munkába. Az Alphabet üzemeltetési költségei az aktuális negyedéves jelentés alapján 7 milliárd dollárra emelkedtek, holott a prognosztizált költség csak 5,63 milliárd dollár volt. A vállalat immár közel 100 000 embert foglalkoztat, tavaly ez a szám még csupán 80 000 volt.

Thomas Kurian, a Google felhőüzletágának új vezetője a Goldman Sachs Technológiai és Internet Konferenciáján azt mondta, hogy még több pénzt fognak a cloud-üzletbe befektetni és a piac érzékeli majd, hogy még inkább fel fogják gyorsítani a növekedést. Kurian korábban az Oracle menedzsere volt és ott azért a 35 000 szakembert foglalkoztató részlegért felelt, amely 32 országban fejlesztett szoftvereket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!