Gyurkity Péter

Olcsó telefonnal próbálkozik a HTC

Szerényebb megoldással bővülne a Wildfire-sorozat a közeljövőben.

A HTC kapcsán gyakorlatilag negatív hírek hosszú sorozatát kaptuk kézhez az elmúlt években, amelyet ritkán tört csak meg egy-egy kevésbé kedvezőtlen fejlemény. Most egy újabb megoldással próbálkoznának, amely kifejezetten szerény specifikációval, ennek megfelelően pedig alacsony áron mutatkozna be.

Orosz forrás számolt be arról, hogy készülőben van a Wildfire E névre keresztelt okostelefon, amely azzal indokolható, hogy az elsődleges cél éppen ez az ország lenne. Úgy tűnik, hogy a készülék egy 5,45 hüvelykes LCD-kijelzőre épülne, amely a 18:9-es képaránnyal, valamint a HD+, egészen pontosan az 1440 x 720 pixel felbontással állna rendelkezésünkre, ehhez pedig viszonylag vékony előlapi káva csatlakozna, legalábbis két oldalon, míg az alsó és felső rész már valamivel vastagabb maradna. Itt egy 5 megapixeles szelfikamerát helyeznének még el, miközben a burkolat pontos típusa még nem ismert, bár meglehetősen valószínűnek tűnik a műanyag bevonat alkalmazása.

A teljesítményről egy szerényebb, nyolcmagos chip gondoskodna, amely azonban nem a jól ismert gyártók háza tájáról származik, hiszen ezt az UniSoC szolgáltatná. Ehhez 2 GB memória, valamint egy alapesetben 32 GB-os belső tároló csatlakozik majd, míg az üzemidőt egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor biztosítaná, ezúttal a 4G LTE, a hagyományos, 3,5 mm-es jack-dugó, valamint a szintén régebbi microUSB-csatlakozó kíséretében. A szoftveres oldalon az Android 9 Pie futna, legalábbis a megjelenés pillanatában, bár ennek gyors frissítése éppen az alacsony ár és a szerényebb kivitel miatt nem túl valószínű. A hátoldalon egy iker-kamera állna rendelkezésünkre, amely egy 13 és egy 2 megapixeles példányból állna össze.

Ahogy említettük, a készülék Oroszországban bukkanna fel – az amerikai megjelenés egyelőre nem tisztázott, viszont a többi kelet-európai ország még szintén szóba jöhet. A pontos ár egyelőre ismeretlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!