Berta Sándor

Kétmilliárdan használják a WhatsAppot

Új rekordot ért el a felhasználói tábora tekintetében a Facebook kommunikációs szolgáltatása.

Will Cathcart, a WhatsApp első embere a The Wall Street Journalnak elmondta, hogy a platformnak immár kétmilliárd rendszeres felhasználója van és ez a népszerűség is azt támasztja alá, hogy a titkosított kommunikáció lehetőségét meg kell óvni. A menedzser hozzátette, hogy a jövőben is kiemelten kezelik a tartalmak védelmét és továbbra is teljes titkosítást akarnak alkalmazni az illetéktelen hozzáférések kivédésére.

Cathcart nem véletlenül hangsúlyozta mindezt, mert nemrég az Amerikai Egyesült Államok kormánya azzal a követeléssel állt elő, hogy a Szilícium-völgyben lévő technológiai cégek építsenek be kiskapukat a termékeikbe azért, hogy az azokon tárolt tartalmakhoz hozzáférhessenek a hatóságok.

A döntéshozók és a hivatalok leginkább azt kifogásolták eddig, hogy még bírói engedélyek birtokában sem jutnak hozzá a bűnözők által küldött üzenetekhez, míg a klasszikus SMS-ekhez vagy a telefonbeszélgetésekhez - a törvényileg elrendelt ellenőrzési interfészeknek köszönhetően - viszont hozzáférhetnek. A technológiai társaságok azzal vágtak vissza, hogy egy beépített kiskaput akár az online bűnözők is kihasználhatnának, ezáltal veszélyeztetné a felhasználói adatok biztonságát.

Az már 2018 májusában ismertté vált, hogy nyithat a reklámok felé a WhatsApp, majd 2018 augusztusában az is kiszivárgott, hogy a platform már az idei évtől elérhetővé teszi a hirdetéseket, igaz, eleinte nem a magán jellegű chatbeszélgetésekben vagy azok között, hanem csak az úgynevezett "státuszokban". Ezek olyan szövegek, videók, képek és animált GIF-ek, amelyek 24 órás időtartamra jelenhetnek meg. Tavaly májusban kiderült, hogy legkorábban 2020-tól jöhetnek a reklámok a szolgáltatásban, de januárban eldőlt, hogy egyelőre nem lesznek hirdetések a WhatsApp rendszerében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #2
    Mivel szerződtél velük (azzal, hogy egyáltalán elindítod a programjukat) jogukban van használni az általad átadott adatokat. Részemről tiltok szinte mindent a mobilomon, a legtöbb Google szolgáltatást is, de az se biztosíték a nyugalomra.
  • gombabácsi #1
    ma jött egy sms hogy ez és ez a whatsapp kódom vagy mim.
    sose adtam meg nekik a tel számomat...