Berta Sándor

Nyithat a reklámok felé a WhatsApp

Hamarosan új korszak kezdődhet a kommunikációs szolgáltatás életében.

A WhatsApp ingyenes és reklámmentes. Ez elsősorban Jam Koum alapító érdeme, aki az első helyre tette az adatvédelmet. Miután a menedzser elhagyta a Facebookot, teljesen átalakulhat a platform. David Marcus, a Facebook Messenger vezetője a CNBC-nek adott interjút, amelyben kijelentette, hogy meg fogják nyitni a hirdetések előtt a platformot. Azt ugyanakkor nem fejtette ki, hogy mindez pontosan mit jelent és hogyan tervezik a dolgot.

A menedzser egy kérdésre válaszul közölte, hogy a WhatsAppon keresztül a kisebb vállalkozások után a nagyobbak számára is lehetőséget akarnak adni arra, hogy kapcsolatba léphessenek az ügyfelekkel. Egy ideje ugyanis a kisebb cégek képviselői már chatelhetnek a szolgáltatást használókkal, de ehhez egy saját alkalmazásra van szükségük.

A The Wall Street Journal mindezt azzal egészítette ki, hogy a jövőben a reklámok - a Facebook Messengerhez hasonlóan - a beérkezett üzenetek mappájában jelenhetnek majd meg. A státuszfunkcióban is megjeleníthetők lesznek a hirdetések, éppúgy, mint az Instagram történetek funkciójának esetében.

Koum egyébként pont amiatt távozott a Facebooktól, mert ellenezte, hogy bármikor és bármilyen formában is reklámok jelenjenek meg a kommunikációs szolgáltatásban. A kulisszák mögött a vita már régóta zajlott. A Barclays hitelcég kiemelte, hogy a Facebook berkeiből már egy ideje kiszivárgott, hogy ha Koum távozik, akkor megjelenhetnek a hirdetések a WhatsAppban. Ráadásul az is kiderült, hogy mind Koum, mind Acton, a másik WhatsApp-társalapító szerződésében szerepelt egy záradék, amely alapján gyorsított eljárás keretében hagyhatják el a Facebookot, ha a cég reklámokat helyez el a WhatsAppban. Acton tavaly szeptemberben távozott a Facebooktól, Koum pedig a napokban lépett ki a társaságtól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andrevv #2
    Sebaj, ott a Telegram vagy a Signal. Senkinek sem kell elviselnie a fölösleges reklámokat.
  • end3 #1
    Vannak még értelmes, elveikhez ragaszkodó emberek.