Berta Sándor

2020-tól jönnek a reklámok a WhatsAppon

A kommunikációs szolgáltatás egy évvel hosszabb ideig hirdetésektől mentesen is használható marad.

Az már tavaly májusban ismertté vált, hogy nyithat a reklámok felé a WhatsApp, majd 2018 augusztusában az is kiszivárgott, hogy a platform már az idei évtől elérhetővé teszi a hirdetéseket, igaz, eleinte nem a magán jellegű chatbeszélgetésekben vagy azok között, hanem csak az úgynevezett "státuszokban". Ezek olyan szövegek, videók, képek és animált GIF-ek, amelyek 24 órás időtartamra jelenhetnek meg. A funkciót jelenleg 450 millióan alkalmazzák. A felhasználóknak ugyanakkor lehetőségük lesz választani, hogy látni akarják-e a cégek üzeneteit és ajánlatait vagy sem.

Most viszont Olivier Ponteville, a Be Connect Agency médiavezetője a Twitter-üzenetében, illetve a BGR híroldal a cikkében azt írta, hogy a WhatsApp rendszerében először csak jövőre jelenhetnek meg az első reklámok. Mindezt a WhatsApp illetékese jelentette be a Rotterdamban rendezett Facebook Marketing Summit rendezvény keretében.

Ugyanakkor más dolgokban nem várható változás, vagyis a hirdetések továbbra is a státuszokban jelennek majd meg. A rotterdami rendezvényen példaként bemutatott reklám kitöltötte az okostelefon teljes képernyőjét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #1
    Figyelem ! A WC-papír még kiaknázatlan terület.
    De legalább ott még vélemény nyilvánithatsz a befejezéssel.
    /És kb. ennyit ,érhetsz el/