Berta Sándor

A Microsoft számára a felhő­környezet jelenti a jövőt

A stratégia természetesen érinti a Windows operációs rendszer szerepét is.

Satya Nadella, a redmondi óriáscég első embere kifejtette, hogy a vállalat számára a jövőt elsősorban a felhőkörnyezet és az a kb. 50 milliárdnyi végpont jelenti, amelyeket a dolgok internete (IoT) hoz magával. A Windows operációs rendszerre a következő években is fontos szerep vár, mivel a felhőkörnyezetben való hangsúlyosabb megjelenés egyúttal nem vonja majd maga után az operációs rendszer leértékelését. A folyamat miatt inkább a Windows szerepe fog megváltozni, illetve már meg is változott.

Jelenleg egyensúly van az ökorendszerek világában, hiszen az Androidnak kétmilliárd, míg a Windows és az iOS platformnak egyaránt egy-egymilliárd felhasználója van, s ezek a szoftverek nem "falják fel" egymást és nem is ártanak egymásnak. A menedzser ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a saját operációs rendszerükben a Microsoft Azure bővítményét látja, amely a társaságon belüli utolsó átszervezés eredményének tudható be. Miközben a látszólagos fejlesztésekért Joe Belfiore felel, addig a valódi munkát Scott Guthrie, a felhőkörnyezetért és a mesterséges intelligencia platformért felelős vezető, valamint az Azure-csapat végzi.

A közeljövővel kapcsolatban Nadella elmondta, hogy a következő 46 milliárd internethez csatlakoztatott eszközre akarnak összpontosítani és azokhoz is kell igazítani a stratégiát, már csak azért is, mert a dolgok internete készülékek száma rendkívül gyorsan nő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • barret #9
  Mindenki azt használ,ami neki tetszik. Szerencsére van miből válogatni.
 • end3 #8
  "A Microsoft számára a felhő­környezet jelenti a jövőt." - és SZÁMOMRA MEG MESSZE NEM!!! - (Talán a legújabb generációk is.., - ráadásul nagyobb eséllyel, - rájönnek egyszer, miről is szól ez az egész...)
 • peterx #7
  amíg Win-re készülnek minőségi játékok addig be kell érnie az embernek a Winnel nincs választás.. viszont ha fizetek valamiért nem kevés pénzt akkor a minimum hogy én irányítom a gépem és MS nem túrkál benne, meg szinkronizálgat suttyomba..
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2020.01.26. 23:53:11
 • gergely1991 #6
  A windows 7 support megszűnése már egy indok a "váltásra",szóval ha úgy nézzük akár így is mondhatnánk.....
 • ugh #5
  Nem tart pisztolyt a fejehez, de ha hasznalni akarja a gepet porno es desktop bamulason kivul, kenytelen ezt a szart hasznalni.
  A dontes amirol gagyogsz, nem letezik.
  A sotetseg ekkora, vagy microsoft alkalmazott e vagy?
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2020.01.26. 17:10:45
 • ugh #4
  Az biztos.
  Az elso dolgom leszedni azt a cloud fost installalas utan.
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2020.01.26. 17:09:42
 • grobs #3
  És személyesen Satya Nadella tart pisztolyt a fejedhez, hogy használd a win10-et.

  Munkára azt használsz amit a cég mond, cserébe a személyes cuccaidat nem illik a munkaeszközön tárolni. Otthon tárolhatod a személyes dolgaidat, és azt használsz amit akarsz. Te döntésed a win10.
 • peterx #2
  (és mondom ezt úgy h a Win7-t meg nagyon szerettem, hihetetlen h a 10ből milyen kémkedő szar lett.. teljes lejtmenet. És nem, egyáltalán nem vagyok fontos ember, nem azért zavar ennyire hanem az ELV h mit megengednek ezek magunknak.. mást meg persze nem lehet használni játékra rendesen.)
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2020.01.25. 17:58:52
 • peterx #1
  Remélem ez nem azt jelenti, hogy a jövőben (~5-10 év múlva) a Winfos csak felhőből lesz elérhető tehát gyakorlatilag a teljes géped tartalma az ő szerverükön van te meg csak "streameled" mert akkor a k*va anyjukat.. már ez a Win10 is egy rakás fostenger kémrendszer, másfél hónapja gyomlálom a sok szart belőle a registryből meg egy csomó alrendszeréből, undorító milyen beállítások vannak defaultba bekapcsolva amiről 99% nem is tud az usereknek..
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2020.01.25. 17:43:10