Berta Sándor

Egyre fontosabbak a hardverek a Microsoftnak

A redmondi konszern stratégiáján szerves részét képezik a különböző eszközök.

Panos Panay, a Microsoft hardverekért felelős vezetője Berlinbe látogatott, ahol a jelenlegi és a jövőbeli fejlesztéseikről beszélt. A menedzser felel többek között az Xbox, a Surface Hub, a Microsoft Band, a HoloLens és a Microsoft Surface fejlesztéséért.

"A hardverüzletünk erősen fejlődik. Ezek a termékek egyre fontosabbak a számunkra és a stratégiánk fontos részévé váltak. Most már azt az álláspontot képviseljük, hogy hardver nélkül nem lehet igazán jó szoftvert készíteni. Alapvetően megváltozott az a szerep, amelyet a hardverek a Microsoft életében betöltenek. A feladatom az, hogy mindazt, ami a Microsoftot jellemzi, integráljam az eszközeinkbe."

"Az elmúlt időszakban megváltoztak a felhasználók igényei és ez annak köszönhető, hogy az emberek másképpen is használják a készülékeket. A hardver és a szoftver erősebb integrációját akarják, s joggal, mert azáltal a felhasználói tapasztalatok sokkal jobbakká válnak. Minden a szoftver, a hardver és a szolgáltatások összjátékáról szól. Erős vetélytársaink vannak, de egyikük sem olyan jó, mint mi" - fejtette ki Panos Panay.

A Microsoft hardverekért felelős vezetője kiemelte, hogy öt éve foglalkozik a hajlítható kijelzőkkel, s még mindig aggályai vannak a technológia kiforrottságával és ellenálló képességével kapcsolatban. Körülbelül három éve dolgoznak a két kijelzős termékeiken. Amennyiben két képernyő áll rendelkezésre, akkor az adott személy produktívabb. Vizsgálataik alapján egyetlen kijelző használatához képest 44 százalékkal nőtt a produktivitás. "Elképesztő volt azt látni, ahogy a felhasználók a két képernyőre reagáltak. Így például két kijelzőn is egyetlen alkalmazást futtattak, nem kettőt, s ez független attól, hogy mekkora méretű az adott képernyő."

"A 6 hüvelykesnél nagyobb kijelzőkön a Windows a legjobb operációs rendszer és ez egy egyelőre így is marad. Arról nem beszélhetek, hogy milyenek lesznek a következő termékeink, de azt elmondhatom, hogy minden készülékünket két generációval előbbre gondoljuk. Sok partnerünk és konkurensünk fog két képernyős terméket piacra dobni. A hardverek tervezése és fejlesztése szempontjából a határokat a felhasználók húzzák meg és nem a technológia, s ennek köszönhetően szinte határtalan lehetőségeink vannak. A hardvereknek, a szoftvereknek és a szolgáltatásoknak kell egymásra találniuk, s ezt jobban tudjuk mindenkinél. Folyamatosan azt figyeljük, hogy a világ merre halad és hol tudjuk kitölteni a hiányzó részt" - szögezte le a menedzser.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BruceZ #5
    "A 6 hüvelykesnél nagyobb kijelzőkön a Windows a legjobb operációs rendszer és ez egy egyelőre így is marad."

    Melyik windows? Nekem az iPadOs eddig elég jól megfelel eddig 10 colon.
  • bPatrik0521 #4
    Azért egy teljes értékű Windows, telefonon nagyon is jó alternatívája az Androidnak (vagy IOS-nek). Mert hogy ilyet jelentettek be, két kijelzősökre.
  • kvp #3
    Az ingyenes szoftverrel (android) nem igazan lehet piaci alapon versenyezni, tehat ott maradt teruk ahol vagy nem szamit annyit az ar, de fontos a visszafele kompatibilitas (irodai desktopok) vagy nincs ingyenes alternativa (hardverek).

    A ket kijelzos eredmenyekre csak annyit tudok mondani, hogy ha jol ertem az embereknek nem ket kisebb kijelzo kell a multitaskhoz, hanem inkabb csak egy nagy, egyszerre egy feladathoz.
  • dyra #2
    "A 6 hüvelykesnél nagyobb kijelzőkön a Windows a legjobb operációs rendszer és ez egy egyelőre így is marad."

    Melyik? A Win7 vagy az XP?
  • tomboy013 #1
    "A 6 hüvelykesnél nagyobb kijelzőkön a Windows a legjobb operációs rendszer..."

    Nembaj, hogy 6" alatt már nincs androidos telefon kis túlzással, Windows teló meg már rég kifújt. Akkor miről beszélnek? :D