Berta Sándor

Eltűnik a Cortana a hordozható készülékekről

A beszédasszisztens idővel már nem lesz elérhető önálló programként.

A Microsoft ausztráliai, kanadai és nagy-britanniai hivatalos oldalán is megjelent az az információ, hogy a Cortana Android és iOS operációs rendszereken futtatható mobilalkalmazása, valamint a Microsoft Launcher nevű szoftverbe integrált változata 2020. január 31. után nem lesznek elérhetők. A Windows 10 alatt működő Cortana program ugyanakkor egyelőre megmarad.

A redmondi cég megerősítette az információt. Amint kiderült, a beszédasszisztens várhatóan Ausztráliában, Indiában, Kanadában, Kínában, Mexikóban, Nagy-Britanniában, Németországban és Spanyolországban tűnik majd el az Android és az iOS platformokról, valamint a Microsoft Launcherből. A beszédasszisztens mobil verziójával készített listák és feljegyzések továbbra is elérhetők lesznek a Windows 10 operációs rendszerbe integrált kiadáson, valamint az Androis, az iOS és Windows platformokon elérhető Microsoft To Do alkalmazáson keresztül.

A társaság azzal indokolta a lépést, hogy a Cortanát a jövőben az eddiginél jobban akarja integrálni a Microsoft 365 szoftvercsomagba, s a beszédasszisztens segítségével lehetőség lenne például az Outlook-fiókba érkező e-mailek felolvasására. A döntés annak tükrében nem meglepő, hogy Satya Nadella, a Microsoft vezetője januárban kijelentette, hogy a Cortanát mostantól nem tekintik versenyképesnek az Amazon Alexával és a Google Asszisztenssel szemben. A szoftvert ehelyett inkább az eddigi vetélytárs rendszerekbe integrálnák. Ez az integráció az Alexa esetében már megvalósult, míg a Google Asszisztens esetében még nem. A menedzser már akkor közölte, hogy a Cortana a Microsoft 365 egyik lehetséges funkciója lehet és az alkalmazóknak lehetővé kell tenni, hogy akár a Google Asszisztensen vagy az Alexán belül használhassák azt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TSImike #7
    valóban :D:D:D
  • M2 #6
    Én tészta- és kávéfőzéshez használom! :-)

    "Set a ten minute timer" - és nem főzöm szét fél órán keresztül a tésztámat.
  • NEXUS6 #5

    Meg ez is jó:
  • TSImike #4
    Egy örökbecsű az angol kommunikációval kapcsolatban:

    https://www.youtube.com/watch?v=pKpJGhTLjL4
  • VolJin #3
    Nem is ismerek embert, aki használná ezeket az asszisztenseket...
  • NEXUS6 #2
    Hát pont ez jutott eszembe.
    Tök jó lenne az okosórámra egy ilyen működő asszstens. Csak egyrészt a Bixbi nem ért magyarul, másrészt azok is agyfaszt, permanens röhögő görcsöt kapnak, akik angolul próbálnak kommunikálni vele. XD

    Szal nyilván amennyire lehet korlátoztam a működést. De a Samu perverz filozófíája miatt, hiába használhatatlan, meg próbálsz megszabadulni tőle, még sem tudod törölni, had fogyizza csak az erőforrásokat.
    Gyökerek.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.11.20. 11:08:45
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    Bátrak ezt így kijelenteni, már csak a Bixbit kellene lehúzni a vécén ^