Berta Sándor

A Bundesliga partnere lett az Amazon

Újabb korszerű technológiát integrálnak a német stadionokba.

A Német Labdarúgóliga (DFL) a világ első labdarúgóligájaként együttműködési megállapodást írt alá az Amazon Web Services (AWS) képviselőivel. Ezzel a lépéssel a cég a szervezet hivatalos technológiaszállítója lett, s elsősorban a mérkőzésekkel és a játékosokkal kapcsolatos adatok rögzítése és feldolgozása területén nyújthat majd rendkívül nagy segítséget a szakembereknek.

A kooperáció a következő lépés volt a DFL hosszú távú innovációs stratégiájának megvalósítása felé. Az AWS által biztosított technológiák segítségével lehetővé válhat a futballélmény fokozása, a legkorszerűbb statisztikák elkészítése az élő közvetítések és a digitális platformok számára. Ráadásul mindez valós időben valósul majd meg. Emellett a különböző digitális platformokon és az összes lehetséges eszközön személyre szabott tartalmak fognak megjelenni az AWS felhőinfrastruktúrájának, valamint gépi tanuláson és mesterséges intelligencián alapuló megoldásainak köszönhetően.

Az AWS a Bundesliga mostani szezonjának tavaszi fordulóitól kezdve biztosít kiegészítő információkat az okostelefonokon, a televíziókon és a világhálón minden egyes mérkőzéssel kapcsolatban. Az új statisztikai szolgáltatás platform- és eszközfüggetlen lesz, s érdekes adatokat, valamint új vizuális megoldásokat tesz elérhetővé az okostelefonokon, a tévéken és a táblagépeken. A statisztikai rendszer többek között valós idejű előrejelzéseket fog készíteni a következő gólokról, a lehetséges helyzetekről és a két csapat taktikájáról. A szurkolók kifejezetten olyan tartalmakat és videókat kapnak majd, amelyek a kedvenc klubjaik játékosaival kapcsolatosak.

Tavaly júliusban vált ismertté, hogy a Német Labdarúgóliga és a Vodafone együttműködése keretében elérhetők lettek az 5G-kapcsolatok a német stadionokban. A 2019/2020-as Bundesliga-szezonban elsőként a VfL Wolfsburg otthonában, a Volkswagen Arénában épült ki 5G-hálózat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!