Gyurkity Péter

Gombok és csatlakozó sincs az Oppo telefonján

A koncepció egyetlen kivétellel teljesen száműzi a megszokott elemeket.

A téma iránt érdeklődők emlékezhetnek arra, hogy az év elején a Meizu mutatta be érdekes koncepcióját, amelyen már egyetlen gomb sem volt megtalálható. Ezt követően a kínai cég sikertelenül próbált összekalapozni elegendő pénzt a projektre, így azt végül törölték, most viszont az Oppo mutatott be egy hasonló dizájnt, amelynek több elemét tervezik hamarosan felhasználni.

Az Oppo kapcsán legutóbb arról írtunk, hogy hamarabb jön a vállalat saját 5G-telefonja, a napokban azonban egy teljesen új koncepcióról rántották le a leplet, amelyen már (egyetlen kivétellel) sem gombok, sem pedig csatlakozók nem láthatók. Ennek megfelelően a kijelző az előlap teljes felületét lefedi, itt mind a kamera, mind pedig a hangszóró a panel alatt kapott helyet (a kamera felett elhelyezkedő pixelek némileg nagyobbak, hogy elengedő fény jusson át rajtuk). Ez utóbbi kifejezetten érdekes megoldás, hiszen korábban előugró panellel, illetve egy háromszögű, féloldalasan felugró felülettel próbálkoztak, az érintőképernyő alatt elhelyezett kamerával pedig még nem találkoztunk a piacon.

A Meizu Zero kereskedelmi termékben végül meg sem valósult kialakításához képest itt még további változtatásokat találunk, hiszen az Oppo már egy 30 wattos vezetéknélküli töltést mellékelne a jövőben piacra dobandó készülékeken, a szélen viszont meghagyták a hagyományos bekapcsoló gombot – igaz, a hangerő szabályzását már egy érintésre érzékeny, szintén a megszokott helyen megtalálható felülettel oldanák meg. SIM-kártyát befogadó tálcának sem jutott azonban már hely, ehelyett úgynevezett embedded, vagyis eSIM szerepel a listán, amely tehát a NYÁK-ra csatlakozva áll majd rendelkezésünkre.

A kínai gyártó nem tervezi ezen típus piacra dobását, viszont azt már most kijelentették, hogy több, itt látott elemet átvennének más készülékek esetében, vagyis a fenti funkciók és kialakítás egyes elemeit hamarosan a boltokban megjelenő okostelefonokon is szemügyre vehetjük majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!