Gyurkity Péter

Az év végén jön az Oppo egyesített szoftvere

Az Android új verziójára épülne a közös fejlesztés, így a megjelenés csak később esedékes.

Még tavaly nyáron számoltunk be arról, hogy várhatóan egyesül az Oppo és a OnePlus, az azonos tulajdonossal rendelkező két szereplő tehát a jövőben közösen munkálkodik majd az újabb készülékeken. A lépés részeként az általuk használt szoftverek is egyesülnének, az új változat azonban a jelek szerint picit csúszni fog.

A napokban egy külsős kiszivárogtató szellőztette meg az Ázsiában felbukkant hírt, miszerint a UnifiedOS (legyen bármi is az új kezelőfelület neve) minden bizonnyal csak az év második felében bukkan majd fel, jelen pillanatban ugyanis a közös megoldás egyelőre korai fázisban jár, a fejlesztés pedig még hónapokat vesz majd igénybe. Ellentétben a korábbi állításokkal, a szoftver nem az Android 12-es verziójára, hanem a még újabb, várhatóan idén ősszel bemutatkozó 13. generációra épül majd, vagyis egészen friss megoldást ismerhetünk majd meg, amint elérhetővé válik a fejlesztés. Ez minden bizonnyal egy vadonatúj zászlóshajóval együtt mutatkozik majd be a nagyközönség előtt, amely a OnePlus jóvoltából jelenik meg a piacon, ezzel kapcsolatban azonban egyelőre nem ismerjük a konkrét részleteket.

Érdemes megjegyezni, hogy a cég korábban, még tavaly szeptemberben, ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy a friss szoftver néhány korábbi csúcskategóriás típuson is elérhetővé válik, vagyis a jelenlegi tulajdonosoknak nem kell majd készüléket váltaniuk ahhoz, hogy kipróbálják a közös megoldást. Addig is a OnePlus 10 Pro megjelenésére számíthatunk, ez várhatóan március vagy április folyamán valósul majd meg, nyilván még az OxygenOS szoftverrel kiegészülve, hiszen addigra biztosan nem készül el az új változat. Felmerült, hogy ez utóbbi a H2OOS nevet kapná meg, ez viszont egyelőre erősen kérdéses.

A közös operációs rendszer (illetve kezelőfelület) tehát csak az év második felében fut majd be, meglátjuk, ez mekkora sikert arat a felhasználók körében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!