Gyurkity Péter

Játékosoknak szánt telefonnal készül az OPPO

Beszáll a szegmensbe a kínai gyártó, amelynek új leánya eközben saját szoftverét adja fel.

A kifejezetten játékfanatikusoknak szánt okostelefonok területén eddig is több jól ismert gyártó volt jelen, ezzel kapcsolatban februárban az Asus ROG Phone 5 várható megjelenéséről írtunk. Most egy új szereplő lép be a szegmensbe, bár ők eközben egy új leánnyal gazdagodtak.

Június második felében derült ki, hogy egyesül az OPPO és a OnePlus, a hónap utolsó napjaiban pedig azt is megtudtuk, hogy a kínai gyártó a magyar piacra is belépett. Most egy külsős forrás a European Union Intellectual Property Office (EUIPO) adatbázisában bukkant egy érdekes bejegyzésre, ami arra utal, hogy ők is egy ilyen, vagyis kifejezetten játékosoknak szánt erős telefonnal készülnek. Ennek pontos technikai jellemzőit ugyan még nem sorolják fel, viszont a képek alapján arra számíthatunk, hogy a készülék egy négyes kamerát kapna, ehhez pedig formás külső, a hagyományos jack-dugó, valamint egy káva nélküli kijelző csatlakozna. A projekt házon belül mindenképpen létezik, viszont még nincs garancia arra, hogy a cég valóban piacra is dobja majd a fejlesztést – amely amúgy erősen emlékeztet a fent említett típusra.

A két kínai szereplő várható egyesüléséről továbbra is újabb értesülések, további részletek futnak be, ennek kapcsán az derült ki, hogy a OnePlus gyakorlatilag az Oppo leányaként, annak egyik márkájaként folytatja pályafutását, most pedig emellett azt jelentették be, hogy az előzetesen megjelent információkkal ellentétben mégis módosul a szoftver, az eddig önálló OxygenOS ugyanis egyesül az új szülő ColorOS néven futó kezelőfelületével. A magyarázat szerint a változások nagy része a színfalak mögött valósul majd meg, vagyis könnyen lehet, hogy ebből mi felhasználók nem sokat észlelünk majd.

Az OxygenOS név velünk marad, viszont a két felület ugyanazon kódra épül majd, így a korábban piacra dobott típusok hamarosan frissítéseken keresztül kapják majd meg az új változatot. A OnePlus arra is ígéretet tett, hogy tovább és jobban támogatják majd az androidos frissítéseket, így a OnePlus 8 és a még újabb megoldások 3 nagy frissítést kapnak meg, a biztonsági foltozásokat pedig 4 éven keresztül biztosítanák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!