Berta Sándor

Las Vegasba tette át IT-rendezvényét az Oracle

A társaság eseményének otthona eddig San Francisco volt, de a város túl drága és piszkos lett.

A CNBC számolt be arról, hogy a jövőben San Francisco helyett Las Vegas ad otthont az Oracle OpenWorld nevű, akár hatvanezer látogatót is vonzó rendezvényének. Az OpenWorld az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb technológiai kiállítása, amely eddig minden évben egy héten át tartott a Moscone Konferenciaközpontban. A döntéssel San Francisco nem csupán erkölcsi károkat szenvedett el, hanem komoly gazdaságiakat is, mivel belső e-mailekből kiderült, hogy a város így évente 64 millió dollártól esik el.

Azokból a dokumentumokból, amelyekbe a CNBC betekinthetett, kiolvasható volt az is, hogy az Oracle elsősorban a helyi szállodai szobák árát kifogásolta. Az OpenWorld ideje alatt egy éjszakára egy átlagos hotelszoba több mint 300 dollárba került. Az általános állapotok is elriasztottak számos látogatót, San Franciscóban ugyanis 7500 ember él fedél nélkül. A helyzet egyre súlyosabb, egyaránt érinti a lakosokat és a turistákat. A járdákon gyakran heroinos tűk hevernek és emberi ürülék látható. A város egy saját csapatot foglalkoztat, amelyek eltávolítják az injekciós tűket és van egy különleges takarító csoport is, amely az emberi ürülékeket szedi össze. A helyzet rendezésére tavaly novemberben felmerült egy a hajléktalanokat segítő, a Szilícium-völgy óriásait sújtó adó bevezetése.


Az Oracle a romló állapotok ellenére közel 20 éven át hűséges volt a metropoliszhoz - mostanáig. Az óriáscég 3 évre szóló szerződést kötött a Ceasars Forum nevű óriáskaszinó üzemeltetőjével. A Ceasars Entertainment közvetlen hozzáférést kínál több mint 8500 szállodai szobához és a világ két legnagyobb báltermével 51 000 négyzetméter kiállítási területet biztosít. Ezzel szemben a San Francisco Travel Association (SFTA) kénytelen volt eddig több mint 62 000 hotelszoba-foglalást törölni 2020 és 2021 októberére, valamint 2022 szeptemberére. Hagyományosan ez a két hónap az OpenWorld időszaka.

San Franciscóban jelenleg a legnagyobb IT-rendezvény a Salesforce nevéhez fűződik. A vállalat az Oracle vetélytársa. A Dreamforce nevű esemény több mint 171 000 résztvevővel büszkélkedhet, igaz, a látogatók többsége online "jelenik meg". A Microsoft gyakorlatilag kivonult a városból, a Google I/O helyszíne már Mountain View, az Apple is a saját székhelyén, Cupertinóban rendezi meg az eseményeit, az Amazon Web Services „re:invent“ nevű rendezvényének szintén Las Vegas ad otthont. Az utóbbi évente több mint 70 000 látogatót vonz.

Az Oracle számára még egy okból ideális Las Vegas: ott kerül sor a Netsuite által szervezett Suiteworld konferenciára. A céget 2016-ban vásárolta meg 9,3 milliárd dollárért az Oracle.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sydra #1
    Demokrata utópia az a város.