Windows 7 - folytatódik a funkciók lekapcsolása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én meg nem értem az embereket, miért nem olvasnak vissza egy topikban, mielőtt hülyeségeket beszélnek/kérdeznek?! Period!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.12.14. 00:11:37
Én a következőket szoktam:
- Ne jelenjen meg a "Frissítések telepítése és leállítás" beállítás...
- Ne a "Frissítések telepítése és leállítás" beállítás legyen az alapértelmezett...
- Illesztőprogramok kihagyása a Windows-frissítésekből
illetve a felső kettőt még a
Felhasználó konfigurációja \ Felügyeleti sablonok \ Windows összetevők \ Windows update részen is...
Telefon? Ameddig volt céges, addig saját netes okosteló sem volt. Most már van. Egy sima 43 ezer forintos Redmi. Nekem már ez is overkill. Használom, ameddig csak engedik a körülmények.
Akkor kérlek mondjad már meg, hogy melyik PC hardver és szoftver az, amihez kell a Win10 és nem elég a Win7...? Mi az a FUNKCIÓ, ami nélkül nem tudok élni és nem elég hozzá a Win7...?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Nem értem az embereket miért ragaszkodnak ennyire görcsösen. Persze nagyobb tévére költenek, vagy okosabb telefonra de modernebb operációs rendszerre már büdös.
Utoljára szerkesztette: BruceZ, 2019.12.13. 15:56:34
Pontosan arra használom a Win7-et, mint a 95-öt. Parancsikonra kattintok és kb. ennyi.
Az álagusernek magyaráz már el, hogy melyik funkciója kell neki a Win10-ből...?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az XP méginkább mindent tudott, hogy a franc vigye el a májkroszoftot!
hát úgy néz ki, hogy kénytelen leszel megbarátkozni a gondolattal, hogy márpedig fogsz váltani.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Na, azóta manuális frissítés van és úgy 1-2 hónapos késéssel teszek fel dolgokat, hogy ha valamit elcsesznek, akkor ne bassza szét a gépemet.
Utoljára szerkesztette: Major, 2019.12.13. 09:24:42
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
1: Ez már nem ma volt, eleinte pedig még nem volt egyértelmű, hogy ennyire szar az egész és mókolni kell.
2. Driver probléma csak az első esetnél volt, a második, komolyabb gond a Creator Update miatt állt elő, azt pedig frissteni kellett. Pro verziónk van, de a 30 napos (vagy 60, nem tudom most) frissítési késleltetés sem létezett még akkor, megjegyzem, azt éppen azért vezették be tudtommal, mert tarthatatlanul sok hibát, frissítés utáni halott gépet és egyéb anomáliát okoztak az állandó frissítések, ami céges környezetben nem tolerálható.
avman
Varázslatos! Megmagyaráznáf, ha nem frissítjük a W10-et, akkor pláne mi a francért váltanánk 7-ről? Merthogy a 7 mindent tud, ami a munkánkhoz használt szoftverek futtatásához kell, és atom stabil. Ha kigyomláljuk a frissítéseket, akkor kapunk egy kvázi nem támogatott OS-t, ami innentől semmiben nem különbözik a kivéreztetett 7-től. Ja de, annyiban igen, hogy instabil és nem megbízható számunkra, ellenben a hetessel. Ha csenben maradsz, okosabb maradsz!
Komolyan, csak nevetni lehet, vagy szánakozni...
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Én szoftverfejlesztő multinál dolgozom, devek, UIEk, tesztelők, docker, maven, fejlesztői környezetek, mind win 10, nincs probléma, több 100 gép...De nyilván ti más jellegű munkát végeztek, vagy a szoftver amit használtatok volt rigolyás...
Itthon is 3 gépen win 10, teszi a dolgát, se több se kevesebb. Ha nem kellett volna újrarakni a gépet upgrade miatt, valószinüleg most is a win7 pörögne itthon is.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.12.12. 19:10:18
De durva..ha ettol nem valt valaki Win10-re, akkor semmitol.....
Tökéletesen egyetértek! Éppen ezért nem váltok, mert a W10 -nálam-, nem biztosítja. W10 alatt korábban a Wacom táblák elszálltak, mert úgy gondolta ez a csoda, hogy majd ő jobban tudja, milyen driver kell a grafikusoknak. Ennek eredménye: 5 oldali infarktus reggel a cégnél, amikor egyszer csak nem ment egyetlen Wacom tábla sem! Több mint egy óráig tartott, mire downgradelni tudtuk a rendszert. Még durvább eset: Nyomdai leadás előtt 1 nappal, szintén a csodás kényszeres frissítés, Creators Update. Először úgy tűnt, semmi gond, de 5 perc múlva ismét 15oldali infarktus, mert ez a fos -azóta se tudjuk, hogyan-, törölte az összes Fontot a Photoshop látóteréből! Minden gépen, amelyiken W10 volt, meghalt, egyetlen project file-t nem tudtunk használni, szegény PS dobálta az error-okat. Fasza, kötbéres, határidős munka előtti napon. Az volt az egyetlen szerencsénk, hogy volt w7-es gép amin meg tudtuk csinálni. Ha nem lett volna, akkor konkrét anyagi kárt okoz egy sz*ros OP rendszer a cégnek! Aztán úgy döntöttünk, hogy minden gépről lekerülnek a 10-ek, és mennek vissza a hetesek...Azóta egyetlen ilyen problémánk nem volt. Ennek a döntésünknek hála mi már kimaradtunk belőle, de később is voltak még gondok, pl. kollégáknál másik cégnél, a színprofilok betöltése vált lehetetlenné a 1903 után.
Úgyhogy ez a csoda repült a fenébe, és azt is eldöntöttük, hogy inkább kifizetjük az extra sápot a további 3éves frissítésért,mint hogy ismét azért ne tudjunk dolgozni, mert az OS b*szakodik és okosabb akar lenni nálunk. <#smile>#smile>
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.12.12. 15:55:40
Régi gépre, amit nem támogat a Windows 10 ott van még lehetőségként a Linux (sőt egyre komolyabb alternatíva)
A
Magánember meg kis ügyeskedéssel gyak bármilyen OS-t használhat. Ha nagy gebasz legfeljebb újratelepít, ha még nagyobb, akkor elvesznek a nyári nyaralós képek, nagyon esteleg pedig le kell tiltania a bankártyáját, új regisztrációkat kell létrehoznia.
Sőt, ha régi OS-t használ, még relative nagyobb biztonságban is van! Hiszen egy 1-2%-os elterjedségű OS-en nem érdemes résket keresgélniük a kártevő gyártóknak.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Teljes mértékben én is!! Amíg a 8.1 bármi fagyás/lassulás nélkül kiszolgál engem, addig teles mértékben nem vagyok hajlandó váltani!!Amig az oprendszer biztositja azt hogy rendesen dolgozhassak és játszhassak lefagyás, összeomlás vagy performancia problémák nélkül, leszarom hogy win7 vagy win10 van....
Micsoda?! <#wilting>#wilting> Már a 8.1-et is korlátozni akarják?! <#gonosz3>#gonosz3> Én 8.1-et használok napi szinten a saját gépemen, úgyhogy tényleg eléggé nem lenne jó, ugyanis esetemben a Win10-re térés igen csak macerás lenne, mivel "kismillió" apró beállításom van!! És a közeljövőben egyáltalán nem tervezek Windows 8.1-ről rendszert váltani az év eleje óta meglévő új gépemen!!Így a Windows 7, 8 és 8.1 már nem nyújtanak új metaadatokat a Windows Media Centerhez, míg a Windows 7 esetében a Windows Media Playerhez sem.
Átlagos informatikusként és gamerként az égvilágon nem látok semmi problémát a win10el. A felhasználói programok és játékok ugyanúgy futnak rajta mint eddig, kevesebb helyet foglal az SSDn, gyorsabban bootol be.
Szignifikánsan nem jobb mint a win7, de azt se mondanám hogy nekem mint usernek bármiel is szarabb lenne mint az elődje.
Nálam a kulcsa az egésznek az, hogy NEM az operációs rendszerért van számítógépem, hanem a felhasználói programokért és játékokért. Amig az oprendszer biztositja azt hogy rendesen dolgozhassak és játszhassak lefagyás, összeomlás vagy performancia problémák nélkül, leszarom hogy win7 vagy win10 van....
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.12.12. 11:26:09
Egyébként én is utálom a W10-et és gyk tavaly karácsonykor álltam át kényszerből (nem volt win7 driver az oculus rifthez) de lekopogom nincs különösebb bajom vele. Az meg, hogy kémkedik ... mi nem? Aki azt hiszi, biztonságba vannak az adatai egy internetre kötött eszközben (akár PC, akár telefon, kamera bármi) az nagyon nagyon naív. Amit tehetsz, a win10-ből kigyomlálod a kritikus ismert vackokat (telemetria stb) de garantáltan marad benne bőven így is.
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Annyit azért megtehetnének, hogy az utolsó kiadással együtt kiadnak egy SP2-es csomagot, hogy egyben letölthető legyen az összes update, ami eddig kijött.
Persze nem fognak, úgyhogy maradnak az egyéb utak.
Egy biztos: Amíg a W10 pont olyan sz*r, mint amilyen jelenleg, addig nem fogok áttérni, w7 támogatás ide, vagy oda.