Online vásárlás - terjed Európában a beszéd­asszisztensek használata

Az elektronikus kereskedelem és a mobileszközökről való megrendelések után az új trend a hang alapú vásárlás.

A PwC szakemberei A Major Shift for Shopping: how Digital Trends are Transforming Customer Behaviour in Europe című anyag készítésekor 27 országban közel 22 000 embert, köztük 10 000 európait, kérdeztek meg a vásárlási szokásaikról. Kiderült, hogy az európai felhasználók 8 százaléka a bevásárlásai lebonyolításához minimum egyszer hetente már alkalmaz olyan beszédasszisztenseket, mint az Amazon Echo és a Google Home. A 35 évesnél fiatalabb németeknél ez az arány ráadásul már 19 százalék.

Az elektronikus kereskedelem az elmúlt időszakban alaposan megváltozott és ebben szerepük volt a reklámcsatornáknak is. A digitális ajánlatok egyre fontosabbak a döntéshozatal során. Különösen a fiatalok támaszkodnak a közösségi platformokon megjelenő hirdetésekre vagy az influenszerek ajánlásaira. Amelyik gyártó nem fókuszál ezekre a szolgáltatásokra, az könnyen lemaradhat a piaci versenyben. Dr. Christian Wulff, a PwC kereskedelmi és fogyasztói javak részlegének vezetője kiemelte, hogy a hang alapú kereskedelem mindenekelőtt két tényezőtől függ: a beszédasszisztensek használatának nem szabad bonyolultnak lennie és meg kell felelnie az adatvédelmi követelményeknek.

Németországban az emberek 17 százaléka veszi meg az élelmiszereket online, Lengyelországban pedig 58, Nagy-Britanniában 47, míg Franciaországban 46 százalékuk fogja ugyanezt megtenni a közeljövőben. Ugyanakkor a felhasználók 64 százaléka továbbra is szereti megnézni a kiválasztott termékeket, 29 százalékuk aggódik az interneten megrendelt árucikkek minősége miatt, 28 százalékukat pedig a magas kiszállítási díjak riasztják el az online vásárlástól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Gabbbbbbbbbbbb #2
  Ott kezdődik, hogy kb. egyik sem tud magyarul, sőt egy tipikus középfokúval rendelkező magyar (vastag) akcentusával sem birkózik meg.
 • t_robert #1
  Kérem nevezze meg a vásárolni kívánt autó paramétereit....
  - hát én szívesen vennék egy Rolls Royce-t is, de jelenleg a pénzem egy használt Trabantra is alig elé....
  - értem tehát ön egy Roll Royce-t rendel......
  - anyád rendel azt......
  - köszönjük, hogy véglegesítette a vásárlási Meg is történt a számlájáról a tranzakció. Sajnos a számláról nem lehetett fedezni a teljes árat, de új szolgáltatásként ráterheljük az adóiságot a megfelelő kamatokkal a számlára... a becsült kifizetési idő....... 2174. decembere....
  - Anyádddddd köcsög.....
  - értem ... tehát még egy Rolls Royce-t megrendel..... Ez esetben a hitel futamideje az őn jövedelmét figyelmibe véve 2317. júniusra módosul.
  - hogy az a retkes köcsög xhtia9233jja9a9, sahduaaaaazzzz65zz555 és azt is beléd.
  - Köszönjük, hogy igénybe vette intelligens webáruházunkat reméljük hamar újra a vásárlóink közt köszönthetjük...