Berta Sándor

Kriptovalutát fejleszt a Walmart

Az áruházlánc már korábban benyújtotta a kapcsolódó szabadalmát.

A Bloomberg írta meg, hogy a Walmart virtuális fizetőeszközt fejleszt. Bár a program még gyerekcipőben jár, de a Cowen befektetési bank egyik elemzője úgy vélte, hogy a kereskedelmi cég ilyen jellegű erőfeszítései sokkal kevésbé ütköznek majd politikai ellenállásba, mint a Facebook által bejelentett Libra projekt.

Jaret Seiberg, a Cowen vezető politikai elemzője az ügyfeleknek szóló feljegyzésében rámutatott, hogy ez elsősorban nem csupán arra vezethető vissza, hogy a közösségi platform sokkal nagyobb befolyással rendelkezik, mint a szintén hatalmas Walmart, hanem arra is, hogy a társaság és annak megoldása mögött nincsenek globális szándékok. Továbbá a Walmart digitális pénze sokkal inkább hasonlít majd egy értékkártyára, mint egy kriptovalutára és az árfolyama is szorosan az amerikai dolláréhoz fog kapcsolódni.

Az új rendszer nem a közeljövőben lesz elérhető, mert az óriáscég nem tervezi a szabadalom azonnali felhasználását. Ennek ellenére a kisebb bankok és hitelszövetkezetek veszélyesnek tekinthetik majd az ajánlatot és nem zárható ki, hogy megpróbálnak harcolni annak elterjedése ellen. Mindez akár kongresszusi meghallgatásokhoz is vezethet, ami semmi jót nem ígér a Walmart számára, mert a képviselőknek általában kétségei vannak a virtuális fizetőeszközökkel kapcsolatban. Seiberg azonban arra nem számít, hogy a döntéshozók jogi akadályokat gördítenek majd az új digitális pénz bevezetése és alkalmazása elé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #1
    Már mindenki megpróbálkozik ezzel? Még öt év, és megy az észak koreai kriptavaluta, vagy épp a mészáros féle...