Gyurkity Péter

Itt a HTC U19e és Desire 19+

A középkategóriában újít a gyártó, az ár azonban nem túl kedvező.

A HTC kapcsán nem túl gyakran számolhatunk be új megoldásokról, ennél jóval nagyobb hangsúlyt kap a cég továbbra is kedvezőtlen helyzete. Nem adják azonban fel, így most egy újabb párost ismerhetünk meg, amelynek két tagja a középkategóriában vitézkedik majd.

A HTC U19e a név ellenére nem a csúcskategóriában fut be, hiszen a telefon a Snapdragon 710 chipre épül, amely ehelyett középkategóriás teljesítményt nyújt majd. Ehhez 6 GB memória és egy alapesetben 128 GB-os belső tároló csatlakozik, míg az üzemidőt ezúttal egy nagyobb, 3930 mAh-s akkumulátor biztosítja, gyorstöltéssel. A kijelző kereken 6 hüvelykes (ahogy azt legutóbb, a csúcskategóriás zászlóshajó esetében is láthattuk), ez a 18:9-es képarányt, valamint a 2160 x 1080 pixel felbontást támogatja, a felső és alsó részen némileg vastagabb kávával. A hátoldalon egy iker-kamerát helyeztek el (12 és 20 megapixeles példánnyal), ez a 4K-videókat és a HDR-t támogatja, további AI-funkciókkal, míg az előlapon egy 20 és egy 2 megapixeles kamera dolgozik majd, mégpedig íriszolvasóval, a kényelmes feloldás érdekében.

A Desire 19+ eközben egy szerényebb specifikációval, ám előlapi bevágással jelenik meg, amely egy kisebb, esőcsepp formájú kivitelt kapott – ez egyben a HTC első ilyen készüléke. A panel 6,2 hüvelykes, viszont a támogatott felbontás marad az 1520 x 720 pixel, míg az előlapon ehhez egyetlen kamera (16 megapixel) társul, arcfelismeréssel. A hátoldalon egy tripla-kamerát vetnek be, sorrendben 13, 8, valamint 5 megapixeles érzékelővel (ez utóbbi a mélységérzékelésért felel), de ugyanitt találjuk meg az ujjlenyomat-olvasót is. A teljesítményért a MediaTek Helio P35 felel, ehhez 4 vagy 6 GB RAM és egy 64 vagy 128 GB-os tároló csatlakozik, egy 3850 mAh-s akkumulátorral, ami viszont nem támogatja a gyorstöltést. A szoftveres oldalon mindkét esetben az Android 9 Pie fut, a Sense UI kíséretében.

A megjelenés június 12-én esedékes, zöld és lila színben, bár a nemzetközi debütálásra csak később kerül sor – a hivatalos ár Tajvanon sorrendben 420, illetve 280 és 310 eurónak felel meg, ami kissé magasnak tűnik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!