Berta Sándor

Eladhatja víz alatti kábelekkel foglalkozó cégét a Huawei

A társaság a Kína elleni amerikai kereskedelmi embargó miatt hozhatta meg a döntést.

A gyártó egy kínai társaságnak akarja eladni a Huawei Marine Networks Co., Ltd.-t - minderről a Reuters írt a Hengtong Optic-Electric tőzsdei dokumentumára hivatkozva. Az viszont egyelőre nem szivárgott ki, hogy a Huawei mennyi pénzért válna meg a leányvállalatától. A gyártó még nem kommentálta a gazdasági hírügynökség értesülését.

A Hengtong Optic-Electric székhelye Csiangszu tartományban van és optikai távközlési hálózati termékek gyártásával foglalkozik. Mindezt a sanghaji tőzsde anyagából derült ki. A tengeri kábelek piacán jelenleg a Huawei mellett az amerikai SubCom, a japán NEC és az európai Alcatel-Lucent számítanak meghatározó szereplőknek. A Huawei Marine Networks Co., Ltd.-t a kínai óriáscég és a brit Global Marine 2008-ban közösen alapította. Tavaly augusztusban a kínai konszern 51 százalékosra növelte a tulajdonrészét a leányvállalatában, míg ezzel párhuzamosan a Global Marin részesedése 49 százalékra csökkent.

A kezdetek óta a Huawei nem csupán megvetette a lábát a tenger alatti kábelfektetés piacán, hanem folyamatosan növelni is tudta a részesedését. A társaság napjainkra már 90 projektben vesz részt és eddig 50 361 kilométer tenger alatti kábelt fektetett le, köztük egy olyan 6000 kilométeres szakaszon is, amely Afrikát és Dél-Amerikát köti össze egymással, s amely tavaly szeptemberben készült el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!