Gyurkity Péter

Marad a hagyományos kivitelnél a HTC

Készülőben lévő okostelefonjukon nem módosul a kijelző kialakítása.

A HTC esetében az elmúlt évek törekvései és erőfeszítései ellenére sem beszélhetünk nagy fordulatról, a tajvani gyártó ugyanis továbbra is képtelen pozitív eredményt felmutatni, így időről-időre megújulnak a piaci szegmens teljes elhagyásáról szóló pletykák. Erről egyelőre nincs szó, viszont egy új típus részletei jelentek most meg.

A szigetországban a napokban hagyták jóvá a telefon kialakítását és belső elrendezését, és bár az ehhez hasonló hatósági bejegyzések általában nem sok részletet mutatnak meg nekünk, ezúttal a specifikáció és a külső egy részébe is bepillantást nyerhetünk. Ebből többek között kiderül, hogy a telefon (amelynek hivatalos neve, illetve a házon belüli használatra szánt kódneve még nem ismert) egy viszonylag nagy kijelzőt kapott, amelyen azonban sem felső bevágás, sem pedig apró lyuk nem jelenik meg. Ehelyett a cég a hagyományos, jóval vastagabb káva alkalmazása mellett döntött, így ezen jelennek majd meg a különböző előlapi komponensek, míg a képarány 18:9-es lesz.

A hátlap kialakítása nem jelenik meg az anyagban mellékelt ábrákon, viszont a telefon oldala már látható, ebből pedig azt is megtudjuk, hogy a hátoldal bal felső sarkában egy iker-kamera helyezkedik majd el, ami meglehetősen népszerű választásnak minősül, legalábbis a telefongyártók körében. A korábbi kiszivárogtatások szerint a teljesítményről a Snapdragon 710 chip gondoskodna, amely a Nokia 8.1, valamint a készülőben lévő Motorola RAZR burkolata alatt is dolgozik, ehhez pedig 6 GB memória csatlakozik majd, egyelőre ismeretlen további hardveres alkatrészekkel, így sem a belső tároló, sem pedig az akkumulátor kapacitását nem ismerjük.

Az új típus mindenesetre a közeljövőben bemutatkozhat a nagyközönség előtt, a hivatalos megjelenésre ugyanis valamikor a nyár folyamán kerül majd sor, a hivatalos ár is ekkor válik majd ismertté.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!