Berta Sándor

Amazon - tíz év múlva jöhetnek az automatizált raktárak

A tapasztalatok alapján a technika még nagyon távol van attól, hogy megvalósítható legyen a teljesen automatizált munkahely.

Az Amazon évek óta azon dolgozik, hogy a különböző folyamatokat automatizálja. A kereskedelmi konszern már régóta alkalmaz robotokat a raktáraiban. Céljuk az, hogy a megrendeléstől a kiszállításig minden automatizálva legyen. Scott Anderson, az Amazon Robotics Fulfillment vezetője ugyanakkor azt mondta, hogy amíg ez megvalósul, legalább tíz évnek kell eltelnie. Azok a technikák ugyanis, amelyek lehetővé teszik, hogy egy robot egy terméket kivegyen a tárolójából anélkül, hogy bármi másban kárt tegyen vagy több terméket egyszerre felvegyen, a következő esztendőkben nem lesznek elérhetők. Az emberek ezen a területen még felülmúlják a gépeket.

Anderson hozzátette, hogy a technika a jelenlegi formájában nagyon korlátozott és nagyon messze van attól a szinttől, amire a teljesen automatikus munkahely létrehozásához szükség lenne. A menedzser egy Baltimore városában lévő raktárban vezette körbe az újságírókat és hangsúlyozta, hogy félreértés, hogy az Amazon hamarosan teljesen automatizált raktárakat fog működtetni.

A társaság csak az Amerikai Egyesült Államokban 110 raktárat, 45 csomagelosztó központot és több mint 50 kézbesítési állomást üzemeltet, valamint 125 000 teljes munkaidős raktári munkást foglalkoztat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ostoros #19
  "De miért ő takarodjon el? Miért nem te? Az egész ország a tied, vagy hogy megy ez?
  Az úgy megy, hogy igen, enyém ez az ország, meg a tiéd is, és a törvényeit neki is be kell tartania, vagy igen, eltakarodhat.
 • ostoros #18
  "van ezer másik munkahely, vagy indíthatsz vállalkozást is."
  Ahol ugyanazt a fizetést kapod. A vállalkozásoknak pedig a 90%-a nem éli meg a 7 évet, ne nevettesd ki magad... ezek nem valós alternatívák, csak porhintés.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.10. 11:00:47
 • Sydra #17
  "Hol önkéntes az, amikor az egyik félnek csak az utcán csövezés az alternatívája?"
  Egyrészt manapság nem ez az egyetlen alternatíva, hanem van ezer másik munkahely, vagy indíthatsz vállalkozást is.
  De ha nulláról indítanánk a civilizációt, akkor a dolog úgy nézne ki, hogy mindenki az utcán csövel. Az egyik ember gondol egyet és kitalál egy terméket, épít rá egy vállalkozást. Megkérdezi, hogy "Akarsz nálam dolgozni? Maximum 10 csontot tudok érte fizetni, hogy nekem is megérje.". Te meg azt mondod, mivel hogy jobb dolgozni fizetésért, mint éhezve csövelni "Persze vállalom." majd rá nem sokkal "Jaaaaj engem kizsákmányolnak! Állam bácsi kényszerítsd már ezt a karvajt, hogy fizessen nekem 20 csontot havonta!". Nem értem honnan jön neked ez a kiváltságod, hogy neked jár bármi is a megállapodáson felül. Ha a másik nem csinál vállalkozást akkor neked követelni se lenne mit. Azt sem érted, hogy az ilyen erőszakos követelésekkel csődbe viszel egy csomó vállalkozást, más vállalkozókat meg elrettentesz a vállalkozástól, csökkented a munkahelyek számát és többen fognak így csövelni.

  "Ja, nem muszáj neki, el is lehet neki takarodnia"
  De miért ő takarodjon el? Miért nem te? Az egész ország a tied, vagy hogy megy ez?

  "kizsákmányoló vadparaszt elmegy, lesz helyére másik cég, mert az igényeket ugyanúgy ki kell elégíteni."
  De te a törvényeiddel nem egy céget hoztál hátrányos helyzetbe, hanem az összeset. A végeredmény az lesz hogy összességében lesz kevesebb cég, mivel kevesebben lesznek akik gazdaságosan tudnak működni. Az csak a te fejedben van hogy mások pénztengerben úsznak. Egy nagy vállalatnál sok ezer munkás, alvállalkozó és sok százezer fogyasztó érdekei ütköznek.

  "Fogadjunk, még egyszer sem dolgoztál."
  Erre fogadhatunk! :D

  "Épp ezt teszem, te pedig épp ez ellen ágálsz. Olyan nincs, hogy küzdök az egyik korrupció ellen, miközben a másikat pedig elnézem, mert az nem állami korrupció tehát azt szabad, ilyen csak nálad van."
  Gyanítom te a szavaknak valami egészen eltérő jelentését használod, mint amit a szótárban leírnak.
  Utoljára szerkesztette: Sydra, 2019.05.09. 21:48:25
 • ostoros #16
  "az önkéntes együttműködés meg az erőszakos kizsákmányolás közé"
  Hol önkéntes az, amikor az egyik félnek csak az utcán csövezés az alternatívája?

  " És ha elégedetlen vagy egy önkéntes szerződés feltételeivel, akkor nem felállsz az asztaltól, hanem kéred az államot, hogy kényszerítse a másikra a te egyoldalú feltételeidet, mert te kitalálod, hogy a másik tartozik neked bármivel is, miközben eleve nem is muszáj neki munkahelyet létrehoznia."
  Ja, nem muszáj neki, el is lehet neki takarodnia, de nem teszi, mert képes rákényszeríteni az ő feltételeit a másik félre. És ez állami beavatkozás nélkül nem fog egyensúlyba kerülni, bármit hazudoznak is.

  Megtehetné, hogy elmegy falura disznót nevelni, aztán nem tudnál rajta eleve semmit követelni. "
  Ja, látom magam előtt a MOL elnökét, vagy a Mercedes vezérigazgatóját vagy mondjuk akármelyik oligarchánkat, ahogy lapátolja a disznószart. Te is látod magad előtt a képet? Nekem kicsit nehéz elképzelni.

  " Lehet meg is teszi, ha az állam túl sokat szívatja, te meg munka nélkül maradsz."
  Ja, csak rajta! De hülyeséget hazudozol, mert attól, hogy a kizsákmányoló vadparaszt elmegy, lesz helyére másik cég, mert az igényeket ugyanúgy ki kell elégíteni.
  Ez az egyik alap hazugság nálatok: hogy mi lesz ha a kedves multi elmegy!!!!
  1. Nem megy el, mert ennyit sehol máshol nem tud szakítani a régióban. És ez nem nagyon fog változni a közel jövőben, főleg ha hozzád hasonlóan agymossák a lakosság agyát, és még örül is az egyenlőtlen feltételeknek ahogy te is teszed.
  2. Ha elmenne, akkor más cégek átvennék a helyüket, akiket mondjuk adott esetben pont a kedves multid fojtogatott eddig a nyomott áraival vagy az általa kilobbizott szabályozással.

  "Szóval neked az csak egy plusz dolog az életedben, hogy bárki hajlamos veled egy munkaszerződés keretében együttműködni."
  Nem értesz te semmit az emberek életéből. Fogadjunk, még egyszer sem dolgoztál.
  AKKOR PLUSZ DOLOG, HA NEM EGYAZON FELTÉTELLEL ÜL LE VELED MINDEGYIK, HOGY TESSÉK MOSLÉK, ÖRÜLJ VAGY MEHETSZ!

  "Inkább jobb lenne ha a lobby, meg az állami cég kimentések, meg a korrupció, meg koncessziók, meg egyéb multis kiváltságok ellen kardoskodnál. Ezek valóban jogtalan erőfölénybe hozzák a cégeket és ezek valóban ártanak az egyszerű munkásnak."
  Épp ezt teszem, te pedig épp ez ellen ágálsz. Olyan nincs, hogy küzdök az egyik korrupció ellen, miközben a másikat pedig elnézem, mert az nem állami korrupció tehát azt szabad, ilyen csak nálad van.

  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.09. 10:58:10
 • Sydra #15
  "Mert nálad alap tény, hogy kizsákmányolás, az valahol jó mert visszaforog a pénz a gazdaságba és a gazdagság felülről lecsorog a szegényebb rétegekhez."
  Én ilyet nem mondtam.
  "miközben más elnyomó gépezetek meg rendben vannak, azok bűnei nem is számítanak, hiába nagyságrenddel nagyobbak."
  Ilyet se mondtam.

  Nekem inkább olyan gondjaim vannak a "kritikáiddal" hogy egyenlőség jelet teszel az önkéntes együttműködés meg az erőszakos kizsákmányolás közé. És ha elégedetlen vagy egy önkéntes szerződés feltételeivel, akkor nem felállsz az asztaltól, hanem kéred az államot, hogy kényszerítse a másikra a te egyoldalú feltételeidet, mert te kitalálod, hogy a másik tartozik neked bármivel is, miközben eleve nem is muszáj neki munkahelyet létrehoznia. Megtehetné, hogy elmegy falura disznót nevelni, aztán nem tudnál rajta eleve semmit követelni. Lehet meg is teszi, ha az állam túl sokat szívatja, te meg munka nélkül maradsz. Szóval neked az csak egy plusz dolog az életedben, hogy bárki hajlamos veled egy munkaszerződés keretében együttműködni.
  Inkább jobb lenne ha a lobby, meg az állami cég kimentések, meg a korrupció, meg koncessziók, meg egyéb multis kiváltságok ellen kardoskodnál. Ezek valóban jogtalan erőfölénybe hozzák a cégeket és ezek valóban ártanak az egyszerű munkásnak.
  Utoljára szerkesztette: Sydra, 2019.05.08. 22:46:36
 • Sydra #14
  Nem vetted a lapot! Szomorú.
 • ostoros #13
  "Az értékeket az emberek hozzák létre. A legjobb dolog, ami történhet, hogy az állam ebben nem akadályozza őket."
  Az államot nem az emberek hozzák létre? Csak kérdem.
  Ebben te ugyanúgy gondolkodsz mint Tokra, aki szerint a vallások rosszak mert ilyen-olyan elnyomó gépezetek, miközben más elnyomó gépezetek meg rendben vannak, azok bűnei nem is számítanak, hiába nagyságrenddel nagyobbak. Pedig a vallsokat is emberek hozzák létre, ahogy a kommunizmust is, meg a nácizmust is, meg a modern államot is.

  Lehet jól is csinálni dolgokat, teljesen alaptalan az ilyen kategorizáláson alapuló elutasítása az államnak. Ja, hogy a magyar állam milyen, az egy dolog, de nem az egyetlen példa a magyar állam az államvezetésre a világon, ugye?
  Csak meg kell nézni mondjuk olyan dolgokat, mint hogy itt minden állami cég veszteséges, osztrákoknál meg mindegyik nyereséges...
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.08. 20:33:12
 • ostoros #12
  Jaj, hát ha valaki a butaságához ennyire ragaszkodik mint te, azzal én nem tudok mit kezdeni...
  Te már a gyíkember hívők szintjén vagy, mivel bár mindenki tudja, hogy az egész humbug, a hívő mindig csavar egyet a "logikán" hogy az jöjjön ki, neki van igaza.
  Te is ezt teszed rendszeresen ha felmerül a gazdaság kérdése, és valaki kritizálni meri a szent tehén multijaidat.
  Mert nálad alap tény, hogy kizsákmányolás, az valahol jó mert visszaforog a pénz a gazdaságba és a gazdagság felülről lecsorog a szegényebb rétegekhez.
  Ez egy hamis dogma.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.08. 20:26:31
 • Sydra #11
  Most nagyon jól szemléltetted az utolsó válaszoddal, hogy mi a probléma. Ha én is így állnék hozzád, akkor én is azt írhatnám, hogy annak örülsz, hogy a világ szarabb lesz. De valószínűsítem téged sem a rossz szándék vezérel, csak keveset tudsz a gazdaságról és a tudatlanságodat arroganciával palástolod. A világ nem úgy működik, hogy te jót akarsz és ha valaki nem ért veled egyet, akkor ő rosszat akar.
  Azok alapján amiket más cikkekhez is kommenteltél, úgy gondolom, hogyha az történne a politikában és gazdaságban, amiket te szeretnél, akkor sok ember az utcára kerülne és/vagy szegényebb lenne. Ezért nem értek veled egyet, mert én azt szeretném, hogy a lehető legtöbb ember legyen boldog és sikeres, mert jobb egy ilyen társadalomban élni, mint egy olyanban ahol mindenki panaszkodik meg a markát tartja.
  Nagyon nagyon leegyszerűsítve a dolog így néz ki az én nézőpontomból: Az állam bele kavar az emberek életébe, az embereknek rosszabb lesz, az állam a szabad piacot hibáztatja, az emberek a szabad piacot hibáztatják, az állam újra beavatkozik, az egész kezdődik elölről és minden ciklussal csak rontunk a helyzeten. Az egész a gazdaság meg nem értéséből és a beteges emberi önzőségből fakad.
  Az meg valami újkori szürreális tévképzet, hogy bárkinek jár a boldog élet, meg a sikeres karrier és ha ezek nincsenek meg akkor arról valaki más tehet és követeljük az államtól, hogy szolgáltasson "igazságot". Az értékeket az emberek hozzák létre. A legjobb dolog, ami történhet, hogy az állam ebben nem akadályozza őket. Ebből persze nem lesz utópia, de messze jobb lesz az eredmény, mint amikor az állam szétkeni a felelőtlenek sarát a társadalmon, mert ez minden amit tenni tud, semmi mást.
 • ostoros #10
  Minek nevezzem azt, aki annak örül, ha a világ szarabb lesz? Nem butának? Nevezzem talán intelligenciában retardáltnak?