Gyurkity Péter

Több Pixel-telefon van érkezőben

A Google két sorozat bővítése mellett a saját hajlítható telefonon is dolgozik.

Az elmúlt hetekben számoltunk be a Pixel 4 várható újdonságairól, ezt azonban a napokban további hírek követték, így ezeken futunk most végig, hogy lássuk, mivel készülnek a Google háza táján. Bemutatkozik a negyedik generáció, kibővül a harmadik sorozat, eközben pedig alakul a hajlítható okostelefon.

Először a Pixel 4 és Pixel 4 XL kapcsán bukkant fel egy értesülés, amely a hardveres részleteket boncolgatja. Eszerint a már csak néhány hónapra lévő páros előlapi lyukkal futhat be, követve a Samsung példáját, az előlapi káva vékony marad, az egyik példány pedig már az előlapon is iker-kamerát kínál majd. A kiszivárgott sémákon már nem látni az ujjlenyomat-olvasót, vagyis ezt jó eséllyel a kijelzőbe építik be, esetleg teljes mértékben arcfelismeréssel váltják ki. Várható a Snapdragon 855 alkalmazása, míg a Dual SIM, Dual Standby funkció révén az eSIM- és SIM-kártyák egyszerre maradhatnak aktívak, bár ez még nem jelenti azt, hogy ezeket egyszerre használhatjuk híváshoz vagy üzenetekhez (ehhez ugyanis a Dual Active mód szükséges). Az ár 800 és 950 között mozog majd, a bemutató ősszel esedékes.

Eközben azonban kibővül a harmadik generáció, itt ugyanis várható a Pixel 3a és 3a XL (Pixel 3 Lite és Lite XL) piacra dobása. Előbbi nevek a most elérhetővé vált Android Q bétában bukkantak fel, egy friss hír szerint pedig a szerényebb páros olcsóbb műanyag hátlappal jelentkezik majd. Megmaradnak az eredeti változatokon látott iker-kamerák, illetve visszatér a jack-dugó és az ujjlenyomat-olvasó. A kijelző sorrendben 5,6 és 6 hüvelykes lesz, ezek a 18,5:9-es képarányt támogatják, némileg vastagabb kávával, egyetlen szelfikamerával. A teljesítményt a Snapdragon 670 és 710 chip biztosítaná, 4 GB RAM és 64 GB-os tároló kíséretében, az Android 9 Pie és az eSIM támogatásával, 18 wattos gyorstöltéssel, a Titan M biztonsági chip és az USB Type-C mellett. A megjelenés még tavasszal várható, az ár 400-500 dollár körül lesz majd, fekete és fehér színben.

A napokban egy szabadalmi kérelem is napvilágot látott, amely viszont már a hajlítható okostelefon részleteibe enged betekintést. A Google tehát maga is készül egy ilyen példánnyal, mégpedig olyan alkotóelemek alkalmazásával, amelyek kellően rugalmasak a gyakori hajlítással járó problémák kiküszöböléséhez. A jelek szerint ők a függőleges kivitelt részesítenék előnyben, látható azonban egy Z-elrendezésű példány is, ami nyilván még komolyabb fejtörést okozna a mérnököknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bdzsana #2
    Mert ha már tudják hogy igen akkor lehet már késő.
  • M2 #1
    Most mindenki hajlítható telefonokkal fog kijönni, miközben fogalmuk sincs róla, hogy igénylik-e a vásárlók?