SG.hu

Négy új telefont mutatott be a Google, de a Gemini a lényeg

Amikor a Google 2008-ban kiadta első androidos okostelefonját, a vállalat alapítói görkorcsolyában gurultak fel a színpadra. Egyikük, Larry Page szerint a készülék olyan fejlett volt, mint néhány évvel korábban egy számítógép. A mostani bemutatón a korcsolya ugyan elmaradt, de a hangnem azonos volt: a Google minden lehetséges csúcstechnológiát beletömött a legújabb Pixel telefonokba. A készülékekben van mesterséges intelligencia, hogy a felhasználók beszélgető asszisztenssel léphessenek kapcsolatba, szerkeszthessék a fotókat vagy kutathassanak a képernyőn megjelenő információk után. A Google azt reméli, hogy a funkciók segítenek a négy új telefonnak - nevük Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pro XL és Pixel 9 Fold - végre leküzdeni a fogyasztói apátiát okostelefonos ambíciói iránt. Ez a Google legújabb kísérlete arra, hogy kitűnjön egy olyan okostelefon-piacon, amelyet partnere, a Samsung, valamint az Apple ural.

A Google a generatív MI chatbotok és funkciók körüli izgalmat felhasználva próbál az élre törni: áprilisban Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója bejelentette, hogy összevonja az Androidot fejlesztő csapatait azokkal, amelyek a Pixel eszközöket és más hardvereket terveznek. A remény az volt, hogy a kettő egyesítésével felgyorsul a döntéshozatal és jobb lesz a termékbe épített MI. A Google azt sugallta, hogy MI-funkciói hamarabb érkeznek majd, mint az Apple-é, amely idén ősszel bővíti ki eszközeit a technológiával. Rick Osterloh, a Google hardverért és Androidért felelős vezető alelnöke azt mondta, megérti "az emberek szkepticizmusát" az MI bevezetésével kapcsolatban. "Annyi ígéret volt, annyi "hamarosan", ezért ma bemutatjuk a valóságot. Rengeteg élő demót mutatunk be olyan termékekről, funkciókról és MI-élményekről, amelyeket az Androiddal és az új Pixel készülékekkel együtt kezdünk szállítani." - mondta Osterloh.

A három hagyományos telefonban és az összecsukható modellben új chipek és új kamerák vannak, megjelent a műholdas segítségkérés, és elhangzott néhány figyelemre méltó ígéret, mint például, hogy a 9-es telefonok "kétszer olyan tartósak", mint a Pixel 8-as megfelelőik, és hét évig kapnak frissítéseket. De ahogy az várható volt, a készülékek azért születtek, hogy demonstrálják a Google Gemini AI képességeit. A cég bevezeti a Google One AI Premium Plan (azaz a "Gemini Advanced") csomagot, amely az első évben ingyenes a Pixel 9 Pro vagy Pro XL vásárlásával. Ez 2 TB tárhely mellett lehetővé teszi a Gemini használatát a Gmailben, a Dokumentumokban és a keresőben. Az MI-képes Pixel 9 Pro-n a bekapcsológombot lenyomva tartva egy vezérlőpult jelenik meg, amely lehetővé teszi, hogy az összekapcsolt Google-alkalmazásokba információkat írjunk, kérdezzünk vagy keressünk. A Google Lenshez hasonlóan a Gemini megmondja mi van a képernyőn vagy egy fotón.


A Gemini Live szolgáltatás lehetővé teszi a telefonos felhasználók számára, hogy hangos beszélgetést folytassanak a chatrobottal, és összetett kérdéseket tegyenek fel, például megtudják, hogy milyen típusú állások illenek a képességeikhez és a diplomájukhoz. A Google elismerte, hogy mindezek az erőfeszítések mélyebbre viszik az MI-t a felhasználók magánéletébe, de kiemelték, hogy megvédik az adataikat azáltal, hogy nem osztják meg azokat más cégekkel, és a felhasználók ellenőrízhetik, hogy a Gemini mihez férhet hozzá. "Minden tevékenységünkbe beépítjük az MI-t" - írta blogbejegyzésében Sameer Samat, a Google Android ököszisztéma elnöke. "Ahhoz, hogy az MI valóban hasznos legyen, természetes módon kell illeszkednie a mindennapi életünkbe, és a legjobb hely, ahol ezt megtapasztalhatjuk, az az Android készülékünk."

A Pixel 9 és a 9 Pro egyforma méretűek, tömegük plusz-mínusz egy gramm, és ugyanolyan 4700 mAh-ás akkumulátorral rendelkeznek, Tensor G4 chipjük is azonos. A Pixel 9 Pro nagyobb felbontású képernyővel rendelkezik, 200 nittel több fényerővel (2000 nittel), és 1-től 120 Hz-ig változtatható képfrissítési frekvenciával, de a képernyő még mindig 6,3 collos. A 9 Pro 16 GB RAM-mal rendelkezik, míg a hagyományos 9-es 12-vel. A 9 Pro 128 GB és 1 TB közötti tárhelyet kínál, míg a hagyományos 9-es 128 GB vagy 256 GB lehet. A Pixel 9 Pro XL nagyobb képernyővel (6,8 coll) és nagyobb felbontással (1344×2992, 486 PPI) rendelkezik, mint a Pro, valamint nagyobb, 5060 mAh-s akkumulátorral. Egyébként megegyezik a Pixel 9 Pro összes specifikációjával, kivéve a kamerát. A Pixel 9 Pro Ultra-Wideband (UWB) chippel rendelkezik a jobb helymeghatározás érdekében.


A telefonok csak azért születtek, hogy demonstrálják a Gemini képességeit

Az egyes modellek kamerái természetesen tucatnyi különbséggel rendelkeznek, de a lényeg a szerkesztés. Mindhárom Pixel 9 telefon hátoldalán legalább két kamera található: egy 50 MP-es széles látószögű és egy 48 MP-es ultraszéles látószögű. A Pixel 9 Pro és XL egy harmadik kamerát is kínál, egy 48 MP-es, 5x-es teleobjektívet, amely optikai minőségben 10x-es, szoftveresen pedig 30x-os zoomolásra képes. A standard Pixel 9 ultraszéles zoomolással akár 2x optikai és 8x "Super Res Zoom" zoomolásra is képes. A Pro és XL modellek a 4K és 1080 videók mellett 8K videofelvételre is képesek 30 fps sebességgel, és minden modell akár 60 fps sebességgel is rögzíthet. A 9-es modell digitális zoomja a videofelvételeken 7x-ig, míg a Pro és az XL modellé 20x-ig terjed.

A hajtogatható Pixel 9 Pro Fold-ot a Google úgy mutatta be a sajtónak, mint "a Google AI epikus megjelenítését". Nyolc collal ez bír "a legnagyobb kijelzővel egy telefonon". Zsanérja rozsdamentes acélból készült zsanérral és egy "repülőgép-ipari minőségű, nagy szilárdságú alumíniumötvözetből készült borítással" rendelkezik. A külső képernyője nagyjából ugyanolyan méretű, mint a Pixel 9 (vagy a Pro), azaz 6,3 coll, de kihajtható egy 6,1×5,9 collos majdnem négyzet alakú formára. A Google a 4650 mAh kapacitású akkumulátorral több mint 24 órás üzemidőt ígér. A készüléket 16 GB RAM-mal szállítják, a tárhely pedig 256 GB vagy 512 GB. A hátlapi kamerák 48 MP-es széles, 10,5 MP-es ultraszéles és 10,8 MP-es telefotó 5x-es zoommal, az előlapi és a belső kamerák pedig 10 MP-es videohívásokat kezelő kamerák.


A hajtogatható modell szeptember 4-től lesz kapható 1799 dolláros áron, míg a másik három augusztus 22-én jelenik meg. A Pixel 9 ára 799 dollár, a 9 Pro 999 dollár, míg a Pro XL 1099 dollár lesz. Az új telefonok mellett a vállalat bemutatta a Pixel Watch 3-at és a Pixel Buds Pro 2-t, a vállalat Tensor A1 számítógépes chipjét először használó fejhallgatót. A Google elmondta, hogy ezeket az MI-hez és a fejlett hangfeldolgozáshoz tervezték, így a felhasználók tisztábban hallgathatnak zenét, kevesebb külső zaj mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • end3 #5
    Minden valamire való magyar háztartásban van flex!
  • barret #4
    Csak le lehet valahogy feszegetni...Undorítóan néznek ki így.
  • igazamvanvagyig #3
    pixelrol valtottam poco f6 vagy f6 pro
    Utoljára szerkesztette: igazamvanvagyig, 2024.08.15. 03:24:51
  • RJoco #2
    Még mielőtt bármilyen technikai dologgal is foglalkoznék, azok a kitüremkedő kamerasávok nagyon undorítóak. Pedig megfordult a fejemben, hogy új telefonnak esetleg egy Pixel, de ezt most nagyon gyorsan el is felejtem.
  • takysoft #1
    Aha, 2 kérdés:

    1: ELŐFIZETÉS... az kell-e a csodás ÉJÁJhoz ? :D
    Mert hát a Samsungnál azért rebesgették...

    2: 5G-vel, VoLTE-vel tökön szúrom-e magam, ha Magyarországon (is) szeretném használni
    Mert hát a korábbi modelleknél ezek a funkciók NAGYON sok országban szeretnek nem működni...