15
  • gothmog
    #15
    Tök jó.
    Eljutottunk oda, hogy a windows megfelelő működéséhez a fájlrendszerben kell turkálni, meg jogosultságokat állítani, meg -jézusmária- átnevezni rendszerállományokat. És mindezt baz+ azért, hogy letiltsuk a frissítést, ami állítólag a biztonságos használat egyik alappillére.
  • gforce9
    #14
    Ja igen, előtelepített win, főleg ha az adott készülék mondjuk 1-2 éves típus, akkor csesznek a gyártók az előtelepített win-t legalább mondjuk 3 havonta updatelni. Leszarják. Megveszel egy viszonlag régebbi készüléket,aztán ugyanaz az img van rajta, mint amikor az első legyártott darab kijött mondjuk másfél éve. Ilyen esetben az update simán lehet fél nap vagy akár több is a gép teljesítményétől függően.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2019.03.17. 19:52:02
  • ugh
    #13
    Ha van olyan verzio amiben csak olyan bugok vannak ami nem okoz gondot akkor le kell tiltani a picsaba a frissiteseket.
    Servicesbol kikapcsolod (1607).
    1709 a trusted installertol elveszed az irasjogot a softwaredistribution konyvtarrra.
    1803- meg atnevezed az update es a update health (asszem ez a neve) dll-jet
    .
    Problema megoldva.
  • ugh
    #12
    Mondjuk ha lattal volna p$4-et updatelodni nem irnal ilyet.
    500 meganal kisebb szokott lenni, de egy 1gigas net mellett is kb fel ora.
    Kozben 2-3* ujra is indul az az abakusz.
  • TokraFan
    #11
    Nekm is évek óta atom stabil a 7. Munkagépeken csak ez futhat! Eszünkben sincs lecserélni őket, volt elég bajunk a 10-el.
  • barret
    #10
    Ott a pont,aki frissítget,azt megbüntetik!
  • wraithLord
    #9
    Észrevennéd, ha bitcoint bányásznának vele. Ha máshogy nem, mert erős gép sok erőforrással, akkor elég csak néha csekkolni a Task Manager usage infóit.
  • Caro
    #8
    Ezzel is azt támasztod alá amit mondok :)
    Épp azt mondom, hogy egyre több a random nyűg, és mintha ezt az újabbnál újabb frissítések okoznák.
  • Thrawn
    #7
    Nekem is 2009 óta van, szintén egyszer raktam újra, akkor SSD-re költözött (nem vacakoltam az átmigrálással, új telepítés volt). Windows Media Center és a Windows Media Player nem játszik, az Office is a 2007-es, maradéktalanul meg vagyok elégedve vele, nekem bőven elég, amit tud. Persze vírusirtó, tűzfal van. Előbb-utóbb kénytelen leszek váltani, de amíg csak lehet, elodázom.
  • YaniMan
    #6
    Bocsánat, de az egyre igénytelenedő újságírástól kifolyik a szemem. Közvéleményt nem tájékoztatunk, valamint megoldás nem lesz milyenek. A publikumnak gyártotok tartalmat, hogy reklámpénzből tegyetek el. Legalább egy valakinek adjátok már oda a cikket átnézésre, mielőtt kikerül az oldalra!
  • Ender Wiggin #5
    2009 óta egyszer raktam újra... Soha nem volt ilyen stabil Winfosom (igaz az update-eket valamikor 2013 körül letiltottam - tehát elvben akár bitcoint is bányászhatnak vele hackerek, észre sem venném... :-). A Vista minden nap meghalt ugyanilyen terhelés mellett, az XP meg csak a céges gépeken stabil, amin nem netezünk. Otthon az is katasztrófa volt (bár a 98SE és 98ME-hez képest még az is istenkirály).
  • Tinman #4
    40 GB szabad hely volt frissítés kezdetekor. Egy előtelepített, legál Win10 csinálta ezt egyébként. Annyira amatőr a Win update, hogy leszedte és feltelepítette a régi 1703, majd a 1709, majd ezt követően a 1803 frissítéseket!

    Összesen olyan 30 GB körül szedett le és telepített fel, aminek a végén 8.67 GB szabad hely maradt. Lássuk be, nettó kretén volt aki a win update-et ilyenre csinálta.
  • Caro
    #3
    Lehet hogy csak egyéni tapasztalat, de a win7-et mintha szándékosan rombolnák, egyre több vele a random nyűg.
  • gforce9
    #2
    Akkor szokott ilyen extrém lenni, ha kevés a hely a hdd-n. Baszik szólni érte, hogy hé te gyagya, kéne kis hely mert nem tudok frissíteni. Mondjuk ha van hely akkor is kritikán aluli a lassúsága.
  • Tinman #1
    Egyetértek. Szerintem is kellene a W10 frissítések közé olyan, mely felhívja a figyelmet arra, hogy ha teheted válts Win 7-re.

    (Tegnap !15 órán! át tartott egy frissítési procedúra egy 4 magos, 4 GB ramos gépen, 320-as net mellett.)
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.15. 12:34:31