Berta Sándor

Okostévét fejleszt a OnePlus

A mobiltelefonoknál már bevált elvet, azaz egyetlen, nagyon jó teljesítményű típussal akarja magát feltenni a térképre a márka.

A kínai startup egy teljesen új területre merészkedne. A OnePlus az okostelefonoknál már sikeresen alkalmazott receptjét követné: kifejlesztene és piacra dobna egy csúcstechnikás eszközt, amelyet jóval olcsóbban kínálna a konkurens termékeknél. Pete Lau, a vállalkozás vezérigazgatója és társalapítója kiemelte, hogy az okostelevízió-piacon is meg akarnak jelenni. Eddig a cég alapvetően okostelefonokat és azok kiegészítőit, például védőtasakokat, akkumulátorcsomagokat és fejhallgatókat készített és adott el.

Érdekesség, hogy már korábban is voltak olyan hírek, miszerint a társaság beszállna többek között az okosóra- és a drónpiacba, de végül a OnePlus mindig visszakozott és hű maradt az eredeti területéhez. A vállalat a korábbi termékekhez hasonlóan az okostévék fejlesztésébe is bevonná a közösségét, ez pedig szerteágazó fejlesztőmunkát eredményezhet. Elsősorban ezért sincsenek még konkrét információk a OnePlus TV-ről és emiatt sincs még tisztázva, hogy az új készülék melyik panelre épülhet, milyen dizájnú lesz és milyen műszaki jellemzőkkel fogják felvértezni. Lau csak annyit közölt, hogy most kezdték el a munkát, de egyértelműek akarnak lenni és meg akarják mutatni, hogy meghozták ezt a döntést és kifejlesztik ezt a terméket, amely jövőre jelenhet meg.

A menedzser hangsúlyozta, hogy a OnePlus TV valóban okostelevízió lesz. A jelenlegi modellek a véleményük alapján - a funkcióikat és a kínált tévézési élményt tekintve - még inkább hagyományosnak számítanak. Fontos, hogy az új televízió a lakás központi helye legyen és mesterséges intelligenciával támogatott intelligens integrált asszisztenssel is rendelkezzen. Az még kérdéses, hogy a kínai vállalkozás saját megoldást fejleszt ki vagy a meglévő megoldásokból (Amazon Alexa, Google Asszisztens, Microsoft Cortana stb.) fog választani. Emellett beépítésre kerülhet egy kamera, amelyet a felhasználók letakarhatnak vagy kikapcsolhatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!