Berta Sándor

Kriptovalutát adnak ki a Winklevoss fivérek

A testvérek egy olyan virtuális fizetőeszközzel jelentkeznek majd, amely stabil árfolyamú lesz.

Tyler és Cameron Winklevoss neve akkor vált ismertté, amikor 2011 januárjában jelezték, hogy felbontanák a Mark Zuckerberggel 2008-ban kötött szerződést. A két üzletember azt állította, hogy Zuckerberg tőlük lopta el a közösségi oldal létrehozásának az ötletét. Az ügy végül 2011 júniusában lezárult, amikor Tyler és Cameron Winklevoss bejelentette, hogy visszavonja az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságához eljuttatott keresetét és megelégszenek a korábban kiharcolt 65 millió dollárral.

A fivérek most közölték, hogy saját digitális pénzt bocsátanak ki, amely stabil árfolyamú lesz, köszönhetően annak, hogy az amerikai dollár árfolyamához fog igazodni, ezáltal átlátható és ellenőrizhető lesz. Ennek köszönhetően a Gemini dollár használható lesz valódi fizetőeszközként.

A kriptovalutát a Gemini Trust Company adja majd ki, a két tulajdonos pedig Tyler és Cameron Winklevoss. A cél az abszolút biztonság megteremtése. Ezt támasztja alá az is, hogy a BPM Accounting and Consulting nevű auditáló cég havonta fogja ellenőrizni a banki adatokat és a különböző jelentéseket a Gemini nyilvánosan hozzáférhetővé teszi majd. A biztosítékként és tőkeként szolgáló valódi amerikai dollárokat pedig a Federal Deposit Insurance Corporation fogja biztosítani. Ez utóbbit már New York állam pénzügyminisztériuma is engedélyezte, ami szintén növelheti az új kriptovaluta iránti bizalmat.

A Winklevoss fivérek az első bitcoin-milliárdosok közé tartoznak és az általuk megtett lépések miatt kicsi az esélye annak, hogy csupán spekulációs célú befektetésről lenne szó. Ráadásul így a Gemini dollár akár a webes boltok számára is érdekes és vonzó lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • weine #45
  Ja, gondoltál valamit, amit szerinted én gondolok és egyből meg is cáfoltad :)

  Minek neked fórumozni, ha ilyen jól elvagy egyedül is? :)
 • sbala30 #44
  Vicces hogy ez alatt a hír alatt is egyesek Orbánoznak egy jót :) Nos: ha neked nem tetszenek az Origo-n megjelenő cikkek, erre a pofon egyszerű megoldás, hogy nem olvasod az Origot. Szépen bepötyögöd a keresőbe hogy 24.hu, index stb (van választék bőven) és máris neked tetsző híreket fogsz találni. weine írod hogy mennyire nem kell komolyan venni a konteókat mert elterelik a figyelmet fontos problémákról. (Orbán Viktorról és a Fideszről gondolom), Erre nekem úgy tűnik mintha te magadnak gyártottál volna egyet, azzal hogy a kormány és OV ördögi mesterkedéseit próbálod igazolni. Az ország két részre szakadt egyik fele fél a migránsoktól a másik fele fél a kormánytól. Ez a kettősség a médiában is felfedezhető, ki mivel riogat, politikai oldaltól függően.
 • weine #43
  HA hallanék egy ilyen párbeszédet, megnézném kik szerepelnek. Ha Kovács B lajos és Slezákné a harmadikról, akkor tipikus ruszki álhírnek tartanám.
  Ha orbán és egy másik államférfi, akkor arra gyanakodnék, hogy valamit le akarsz nyomni a torkomon és zsebre dugnám a kezem, hogy többet ne lophasson ki belőle egyetlen politikus sem.
  Mert ezek pontosan erre valók: amíg a géped előtt nyomozol egy divatos összeesküvés után, nem veszed észre hogy a konyhádban már bútor sincs, mert ellopták. Hogy ezt megtehessék, elterelték a figyelmedet mindenféle hülyeséggel, te meg droid módjára bekajáltad és rácuppantál.
  (ezt most ne vedd személyeskedésnek, csak egy példa)

  Arra is gondolnék, ha egy ilyen titkot elém tárnál, hogy miképpen lehet az, hogy HH főnökeinek beszélgetése pont nálad van.
  Hiszen ha azt nem tudják megoldani, hogy ne hallgassák le őket, akkor hogy irányítanak százmilliókat?
 • Nos #42
  Fura, hogy a mai vilagban egy ilyen vagy letezo, vagy szerintem egyebkent nem letezo hatterhatalmat probalsz osszefuggesbe hozni a felrevezetesel, a vilag iranyitasaval. Ma Magyarorszagon a fidesz olyan dolgokat megcsinal, mind a felrevezetes, korrupcio, hatalomepites teruleten, amirol 20 eve azt gondoltam volna, hogy csak valamilyen kepzeletbeli disztopiaban erintheti Magyarorszagot. Eleg csak megnezni mi negy az origon. Ez kicsit olyan, mintha meg akkor is attol felnel, hogy szellem van a szobaban, amikor egy igazi rablo mar kest allitott a hatadba.
 • paragic #41
  Jah, csak így visszakövethető a dolog. Ezt ki meri megkockáztatni?
  A másik meg, hogy a felhasználási feltételek alighanem tiltanák a tranzakciót, ergo folyamatosan azt kockáztatod, hogy zárolják az összes pénzed.
  A bitcoinnak pont az az egyik lényege, hogy senki nem tudja elvenni tőled. A fintechnél ez fogalmilag kizárt. Bizonyos esetekben lehetőségük van a zárolásra, máskor meg kötelező zárolniuk. Egy peer-to-peer fizetési rendszernél nincs senki, aki bele tudna nyúlni a tranzakciódba vagy elveheti a pénzed.
  Elhiszem, hogy neked ez nem szempont, de sokaknak igen.
 • overseer-7 #40
  "A legendáknak az a szerepe, hogy élhetőbbé tegye a plebs életét. A plebs találja ki a plebs kajálja be és a plebs terjeszti és duzzasztja naggyá és hihetővé."

  NEMCSAK A PLEBS.. a társadalom valóban hajlamos kitermelni magából idióta pletykákat.. urban legends eket.
  Vannak mások is akik ezzel foglalkoznak.
  Pl az usában a CIA.. azzal IS foglakozik, hogy az usában.. és más országokban pletykákat találnak ki és azt terjesztik nagyipari szinten.. egyszer így már be is döntötték az OTP ét.. ezt a módszert még a kormány megzsarolására is felhasználták sok országban.

  Mit gondolnál akkor, ha mondjuk feltételezzük, hogy én összegyűjtök minden bizonyítékot.. tegyük fel most a párbeszéd kedvéért, hogy bebizonyosodik az, hogy egy ilyen pénzügyi klub összejátszik és valóban dezinformáció céljából pletykákat, összeesküvés elméleteket találnak ki.

  Ha ez bebizonyosodna.. akkor mit gondolnál? Megváltoztatnád a véleményedet? Vagy itt is felhozható egy ellenérv? ..ami megmagyarázhatja, hogy pedig mégsem léteznek a bizonyítékok ellenére sem.
  Utoljára szerkesztette: overseer-7, 2018.09.13. 21:21:50
 • weine #39
  "médián keresztül dezinformálja a lakosságot"
  Ez létezik, de nem a pénzhatalom irányítja. Miért fogadna szót pl orbán egy pénzhatalmi főnöknek, hogy hazug híreket nyomjon a kormány által uralt médiában? Honnan tudja, ki a pénzhatalmi főök? Egyszercsak felhívja valaki, hogy én vagyok a főni és szót kell fogadjál nekem?

  "elterelje a közbeszéd figyelmét pár olyan folyamatról ami összefüggésbe hozható hatalommal és összeesküvéssel"
  Ilyen pl a szinte nem is létező migrációs veszéllyel fenyegetni, miközben szétlopják a szemünket. Ez nem pénzhatalmi, ez sima, mezei prosztó hatalmi eszköz, azok használják, akiket 4 évente el lehet küldeni.

  "annak hatalmas emberek, akik bántani akarnak minket és ezért permeteznek minket, hogy rákosak legyünk, betegek legyünk, gyermektelen meddővé váljunk"
  De akkor ha ez bejön, ki fog nekik pénzt termelni? Olyan, mint amikor levágja valaki az aranytojást tojó tyúkját.
  A permetezést pedig bazi bénán csinálják, mert semmilyen hatás nem mutatható ki a chemtrailnek nevezett kondenzcsíkok alatt.

  "annál jobban titokban lehet tartani"
  De mit kell titokban tartani? Hogy vannak üzleti klubok? Hogy itt üzleteket kötnek, ehhez pedig szövetségek kellenek? Ebben mi a titok? Az titok, hogy összebeszélnek egy-egy projekt céljai miatt, de hogy beszélik meg pl hogy ki irányítson egy ilyen klubon belül? Ha valamit be akarnak zárni, az valamelyikőjük érdekeltsége lesz, nem? Az meg csak úgy hagyja?

  A legendáknak az a szerepe, hogy élhetőbbé tegye a plebs életét. A plebs találja ki a plebs kajálja be és a plebs terjeszti és duzzasztja naggyá és hihetővé.

 • overseer-7 #38
  A hittel bíró emberekkel szemben nem lehet észérveket felsorakoztatni, nem hallgatnak rájuk, mert hitük van, nem tudásuk.
  Amit mondasz az így van.

  Én agnosztikusnak tartom magam.. nem Tudom. nincs véleményem.
  A hittől próbálom távol tartani magam.. céljaim vannak. El kell őket érnem.. a hit nagyon könnyen delúzióhoz vezethet.. vagyis egy nem működő folyamat alapján, a szerint cselekedni, döntést hozni. Ez tévedéshez vezethet.

  Próbálok nem hit alapon tájékozódni a háttér hatalommal kapcsolatban.
  Igazad van.. nagyon sok a bizonytalan információ és jelenség. Talán dezinformáció lehet.. lehet szándékos vegyítése a valóságnak és hazugságnak.
  Viszont ezek mellett lehetnek és vannak logikus és leellenőrizhető tények.. amik bizonyíthatóak.
 • overseer-7 #37
  "A konteok nagy része orbitális faszság (chemtrail, haarp, szíriuszi gének, laposföld, stb)"

  Igen ez egy nagyon érdekes jelenség. Ismerem a jelenség okait és következményeit.

  Erre a másik oldal akik "hisznek" azt kezdi el bizonygatni, hogy a pénzhatalom és más hatalmak a történelemben, már nagyon régóta a médián keresztül dezinformálja a lakosságot. Legendákat találnak ki és terjesztenek.. amiknek szerepük van. Hazugságokat találnak ki és tartanak fenn, hosszú időn keresztül is.

  Ők azt mondják, hogy a chemtrail, haarp, szíriuszi gének, lapos föld, belső föld, rákemberek, gyíkemberek, földönkívüliek stb.. mind egy fajta legenda.. történet.. úgynevezett hírelhárítás és dezinformáció.

  Azt a szerepet tölti be, hogy elterelje a közbeszéd figyelmét pár olyan folyamatról ami összefüggésbe hozható hatalommal és összeesküvéssel.

  Ezekben a legyártott legendákban.. hírekben általában, nem minden esetben közös, hogy a hatalommal, a világgal, világot érintő dologgal, összeesküvéssel és valamilyen bűnténnyel kapcsolatosak..

  pl chemtrail.. vannak hatalmas emberek, akik bántani akarnak minket és ezért permeteznek minket, hogy rákosak legyünk, betegek legyünk, gyermektelen meddővé váljunk..stb Mindenki tudja, mégsem tesznek semmit stb.. bűnténnyel, hatalommal, világgal, összeesküvéssel kapcsolatos FALS HÍR.. hazugság.. kitaláció VALÓBAN.

  A folyamat hasonló, analóg lehet a farkast kiáltó juhász esetével.

  Minél több ilyen hülyeség (összeesküvés) elmélet van jelen a társadalomban.. annál jobban titokban lehet tartani és DISZKREDITÁLNI lehet .. EGY olyan történetet ami nagyon sok pontban.. esetben egyezést mutat a valósággal.
  Amiben szintén hatalmas emberek szőnek összeesküvést, követnek el bűncselekményeket.. és a tevékenységükkel kihatnak a világra.

  Tehát a legendák szerepe itt az, hogy a valóságot is csak MESÉNEK.. történetnek, egy véleménynek.. elméletnek tartsák az emberek.
  Miközben extenzíven használják az oktatásban és a médiában az "összeesküvés" címkét.. mint egy olyan információ ami hiteltelen.

  A legenda szerepe azt elérni, hogy ne cselekedj.. elfojtja a társadalmi és politikai energiákat...

 • Sequoyah #36
  Neki is van egy accountja, neked is van egy accountod, megadja az azonositojat, te megnyomod a gombot es kesz, penz atutalva. Ac account lehet barmilyen Fintech szolgaltatas. Facebook az csak a legegyszerubb, mert mindenkinek van, de van mas is. Pl Apple Pay-yel megoldhato hogy csak Airdrophoz hasonloan kozel tartod a telefonod, es leokezod...