45
  • weine
    #45
    Ja, gondoltál valamit, amit szerinted én gondolok és egyből meg is cáfoltad :)

    Minek neked fórumozni, ha ilyen jól elvagy egyedül is? :)
  • sbala30
    #44
    Vicces hogy ez alatt a hír alatt is egyesek Orbánoznak egy jót :) Nos: ha neked nem tetszenek az Origo-n megjelenő cikkek, erre a pofon egyszerű megoldás, hogy nem olvasod az Origot. Szépen bepötyögöd a keresőbe hogy 24.hu, index stb (van választék bőven) és máris neked tetsző híreket fogsz találni. weine írod hogy mennyire nem kell komolyan venni a konteókat mert elterelik a figyelmet fontos problémákról. (Orbán Viktorról és a Fideszről gondolom), Erre nekem úgy tűnik mintha te magadnak gyártottál volna egyet, azzal hogy a kormány és OV ördögi mesterkedéseit próbálod igazolni. Az ország két részre szakadt egyik fele fél a migránsoktól a másik fele fél a kormánytól. Ez a kettősség a médiában is felfedezhető, ki mivel riogat, politikai oldaltól függően.
  • weine
    #43
    HA hallanék egy ilyen párbeszédet, megnézném kik szerepelnek. Ha Kovács B lajos és Slezákné a harmadikról, akkor tipikus ruszki álhírnek tartanám.
    Ha orbán és egy másik államférfi, akkor arra gyanakodnék, hogy valamit le akarsz nyomni a torkomon és zsebre dugnám a kezem, hogy többet ne lophasson ki belőle egyetlen politikus sem.
    Mert ezek pontosan erre valók: amíg a géped előtt nyomozol egy divatos összeesküvés után, nem veszed észre hogy a konyhádban már bútor sincs, mert ellopták. Hogy ezt megtehessék, elterelték a figyelmedet mindenféle hülyeséggel, te meg droid módjára bekajáltad és rácuppantál.
    (ezt most ne vedd személyeskedésnek, csak egy példa)

    Arra is gondolnék, ha egy ilyen titkot elém tárnál, hogy miképpen lehet az, hogy HH főnökeinek beszélgetése pont nálad van.
    Hiszen ha azt nem tudják megoldani, hogy ne hallgassák le őket, akkor hogy irányítanak százmilliókat?
  • Nos
    #42
    Fura, hogy a mai vilagban egy ilyen vagy letezo, vagy szerintem egyebkent nem letezo hatterhatalmat probalsz osszefuggesbe hozni a felrevezetesel, a vilag iranyitasaval. Ma Magyarorszagon a fidesz olyan dolgokat megcsinal, mind a felrevezetes, korrupcio, hatalomepites teruleten, amirol 20 eve azt gondoltam volna, hogy csak valamilyen kepzeletbeli disztopiaban erintheti Magyarorszagot. Eleg csak megnezni mi negy az origon. Ez kicsit olyan, mintha meg akkor is attol felnel, hogy szellem van a szobaban, amikor egy igazi rablo mar kest allitott a hatadba.
  • paragic
    #41
    Jah, csak így visszakövethető a dolog. Ezt ki meri megkockáztatni?
    A másik meg, hogy a felhasználási feltételek alighanem tiltanák a tranzakciót, ergo folyamatosan azt kockáztatod, hogy zárolják az összes pénzed.
    A bitcoinnak pont az az egyik lényege, hogy senki nem tudja elvenni tőled. A fintechnél ez fogalmilag kizárt. Bizonyos esetekben lehetőségük van a zárolásra, máskor meg kötelező zárolniuk. Egy peer-to-peer fizetési rendszernél nincs senki, aki bele tudna nyúlni a tranzakciódba vagy elveheti a pénzed.
    Elhiszem, hogy neked ez nem szempont, de sokaknak igen.
  • overseer-7
    #40
    "A legendáknak az a szerepe, hogy élhetőbbé tegye a plebs életét. A plebs találja ki a plebs kajálja be és a plebs terjeszti és duzzasztja naggyá és hihetővé."

    NEMCSAK A PLEBS.. a társadalom valóban hajlamos kitermelni magából idióta pletykákat.. urban legends eket.
    Vannak mások is akik ezzel foglalkoznak.
    Pl az usában a CIA.. azzal IS foglakozik, hogy az usában.. és más országokban pletykákat találnak ki és azt terjesztik nagyipari szinten.. egyszer így már be is döntötték az OTP ét.. ezt a módszert még a kormány megzsarolására is felhasználták sok országban.

    Mit gondolnál akkor, ha mondjuk feltételezzük, hogy én összegyűjtök minden bizonyítékot.. tegyük fel most a párbeszéd kedvéért, hogy bebizonyosodik az, hogy egy ilyen pénzügyi klub összejátszik és valóban dezinformáció céljából pletykákat, összeesküvés elméleteket találnak ki.

    Ha ez bebizonyosodna.. akkor mit gondolnál? Megváltoztatnád a véleményedet? Vagy itt is felhozható egy ellenérv? ..ami megmagyarázhatja, hogy pedig mégsem léteznek a bizonyítékok ellenére sem.
    Utoljára szerkesztette: overseer-7, 2018.09.13. 21:21:50
  • weine
    #39
    "médián keresztül dezinformálja a lakosságot"
    Ez létezik, de nem a pénzhatalom irányítja. Miért fogadna szót pl orbán egy pénzhatalmi főnöknek, hogy hazug híreket nyomjon a kormány által uralt médiában? Honnan tudja, ki a pénzhatalmi főök? Egyszercsak felhívja valaki, hogy én vagyok a főni és szót kell fogadjál nekem?

    "elterelje a közbeszéd figyelmét pár olyan folyamatról ami összefüggésbe hozható hatalommal és összeesküvéssel"
    Ilyen pl a szinte nem is létező migrációs veszéllyel fenyegetni, miközben szétlopják a szemünket. Ez nem pénzhatalmi, ez sima, mezei prosztó hatalmi eszköz, azok használják, akiket 4 évente el lehet küldeni.

    "annak hatalmas emberek, akik bántani akarnak minket és ezért permeteznek minket, hogy rákosak legyünk, betegek legyünk, gyermektelen meddővé váljunk"
    De akkor ha ez bejön, ki fog nekik pénzt termelni? Olyan, mint amikor levágja valaki az aranytojást tojó tyúkját.
    A permetezést pedig bazi bénán csinálják, mert semmilyen hatás nem mutatható ki a chemtrailnek nevezett kondenzcsíkok alatt.

    "annál jobban titokban lehet tartani"
    De mit kell titokban tartani? Hogy vannak üzleti klubok? Hogy itt üzleteket kötnek, ehhez pedig szövetségek kellenek? Ebben mi a titok? Az titok, hogy összebeszélnek egy-egy projekt céljai miatt, de hogy beszélik meg pl hogy ki irányítson egy ilyen klubon belül? Ha valamit be akarnak zárni, az valamelyikőjük érdekeltsége lesz, nem? Az meg csak úgy hagyja?

    A legendáknak az a szerepe, hogy élhetőbbé tegye a plebs életét. A plebs találja ki a plebs kajálja be és a plebs terjeszti és duzzasztja naggyá és hihetővé.

  • overseer-7
    #38
    A hittel bíró emberekkel szemben nem lehet észérveket felsorakoztatni, nem hallgatnak rájuk, mert hitük van, nem tudásuk.
    Amit mondasz az így van.

    Én agnosztikusnak tartom magam.. nem Tudom. nincs véleményem.
    A hittől próbálom távol tartani magam.. céljaim vannak. El kell őket érnem.. a hit nagyon könnyen delúzióhoz vezethet.. vagyis egy nem működő folyamat alapján, a szerint cselekedni, döntést hozni. Ez tévedéshez vezethet.

    Próbálok nem hit alapon tájékozódni a háttér hatalommal kapcsolatban.
    Igazad van.. nagyon sok a bizonytalan információ és jelenség. Talán dezinformáció lehet.. lehet szándékos vegyítése a valóságnak és hazugságnak.
    Viszont ezek mellett lehetnek és vannak logikus és leellenőrizhető tények.. amik bizonyíthatóak.
  • overseer-7
    #37
    "A konteok nagy része orbitális faszság (chemtrail, haarp, szíriuszi gének, laposföld, stb)"

    Igen ez egy nagyon érdekes jelenség. Ismerem a jelenség okait és következményeit.

    Erre a másik oldal akik "hisznek" azt kezdi el bizonygatni, hogy a pénzhatalom és más hatalmak a történelemben, már nagyon régóta a médián keresztül dezinformálja a lakosságot. Legendákat találnak ki és terjesztenek.. amiknek szerepük van. Hazugságokat találnak ki és tartanak fenn, hosszú időn keresztül is.

    Ők azt mondják, hogy a chemtrail, haarp, szíriuszi gének, lapos föld, belső föld, rákemberek, gyíkemberek, földönkívüliek stb.. mind egy fajta legenda.. történet.. úgynevezett hírelhárítás és dezinformáció.

    Azt a szerepet tölti be, hogy elterelje a közbeszéd figyelmét pár olyan folyamatról ami összefüggésbe hozható hatalommal és összeesküvéssel.

    Ezekben a legyártott legendákban.. hírekben általában, nem minden esetben közös, hogy a hatalommal, a világgal, világot érintő dologgal, összeesküvéssel és valamilyen bűnténnyel kapcsolatosak..

    pl chemtrail.. vannak hatalmas emberek, akik bántani akarnak minket és ezért permeteznek minket, hogy rákosak legyünk, betegek legyünk, gyermektelen meddővé váljunk..stb Mindenki tudja, mégsem tesznek semmit stb.. bűnténnyel, hatalommal, világgal, összeesküvéssel kapcsolatos FALS HÍR.. hazugság.. kitaláció VALÓBAN.

    A folyamat hasonló, analóg lehet a farkast kiáltó juhász esetével.

    Minél több ilyen hülyeség (összeesküvés) elmélet van jelen a társadalomban.. annál jobban titokban lehet tartani és DISZKREDITÁLNI lehet .. EGY olyan történetet ami nagyon sok pontban.. esetben egyezést mutat a valósággal.
    Amiben szintén hatalmas emberek szőnek összeesküvést, követnek el bűncselekményeket.. és a tevékenységükkel kihatnak a világra.

    Tehát a legendák szerepe itt az, hogy a valóságot is csak MESÉNEK.. történetnek, egy véleménynek.. elméletnek tartsák az emberek.
    Miközben extenzíven használják az oktatásban és a médiában az "összeesküvés" címkét.. mint egy olyan információ ami hiteltelen.

    A legenda szerepe azt elérni, hogy ne cselekedj.. elfojtja a társadalmi és politikai energiákat...

  • Sequoyah
    #36
    Neki is van egy accountja, neked is van egy accountod, megadja az azonositojat, te megnyomod a gombot es kesz, penz atutalva. Ac account lehet barmilyen Fintech szolgaltatas. Facebook az csak a legegyszerubb, mert mindenkinek van, de van mas is. Pl Apple Pay-yel megoldhato hogy csak Airdrophoz hasonloan kozel tartod a telefonod, es leokezod...
  • paragic
    #35
    Elvileg legálisan is lehet csinálni lakásban egyéni vállalkozóként, de ha nem a saját lakásodban folytatod, akkor nem mondhatod meg a bérbeadónak, mivel ha tud róla, akkor az prostitúció elősegítésének bűncselekménye. Ami elég vicces.
    Mint ahogy az is vicces, hogy majd befizetik az Áfát és a háttérben szóló zene után a jogdíjat az Artisjusnak.
  • weine
    #34
    "Meg akarom érteni, hogy általában az ember.. miért nem veszi észre.. miért látja, gondolja másképpen"
    Ez szimpatikus hozzáállás, máris nagyobb kedvem van beszélgetni veled :)

    Magamról tudok beszélni és azokról, akikkel ezekről beszéltem.
    Én alapból nem hiszek el dolgokat, muszáj mögé nézzek,elhelyezzem a kis világomban észérvek alapján.
    A konteok nagy része orbitális faszság (chemtrail, haarp, szíriuszi gének, laposföld, stb)

    Amit nálad érzek, az a hit. A hinni akarás valamiben. Lehet ez Jézus, Fidesz, chemtrail, 50 ezer éves magyar rovásírás, boszniai piramis, Arvisura, iszfahani kolostor vagy a háttérhatalom(HH). A hittel bíró emberekkel szemben nem lehet észérveket felsorakoztatni, nem hallgatnak rájuk, mert hitük van, nem tudásuk.
    Ha alaposan kielemzed,hogy téged miért fogott meg a HH, találhatsz bőven olyan dolgokat, amik sejtelmes utalások, megalapozottság nélküli vélemények vagy éppen ténybeli tévedések, ferdítések.
    Ezek viszik félre az ítélőképességedet. Ha ezeket felismered, és megpróbálsz forráskritikával élni(ki mondta, miért akarhatott ilyet mondani, származik-e ebből előnye, stb) akkor ha nem is fogsz többet tudni a dolgokról, de legalább kicsit reálisabb képet kapsz.

    A net veszélyes, mert nem rágjaa szádba, mi a rossz, mi a jó, mi a hülyeség és mit lehet komolyan venni.
    A ruszki propagandától elszármazva manapság már mindenki, aki véleményt akar formálni, egy dolgot tesz: elbizonytalanít, hogy a teljesen egyértelmű igazságot se annak éld meg, hanem kételkedj mindenben. Ez politikai oldalról rossz, azonban az az előnye, hogy az emberek remélem elkezdenek kritikusan gondolkozni, nem bekajálni minden hírt, hanem belegondolni, gondolkozni.
  • zola2000
    #33
    2 gramm befektetési arany...

    (Egyébként az illegális? Mintha türelmi zónákat kellett volna egyszeriben kijelölni de ez nem történt meg, aztán most nem tudom hogy van a jogállása)
  • paragic
    #32
    Pont arról beszélek, hogy ezután is lehet, hiába szüntetnék meg a készpénzt.
  • overseer-7
    #31
    ..nee, ezek után nem lehet többé biztosítási csalást elkövetni meg gyilkosságokat.
    Ez szörnyű.
  • paragic
    #30
    Szerinted minden prostinak lesz egy Bt-je?
    "A foleg illegalis dolgokra hasznalhato penzt meg nem nagyon fogjak engedni"
    Azt mondod be fogják tiltani az illegális tevékenységeket? :D
  • overseer-7
    #29
    "hogyan tudom elkerülni, hogy a másik bazi nagy kizsákmányoló tyúkszemére ne lépjek és mivel tudom elérni, hogy ne akarjanak engem is eltiporni"

    Valós probléma.. ez a probléma közösségbe tömörítheti a feleket.. a közösségben lévő szereplők, egyesítve hatalmukat, befolyásukat.. az óriási fölényükkel a többi gazdasági szereplőt felfalják, akik nem tagjai a csoportnak. Ez a szabad piac.

    A nyugati világban a gazdasági szereplők felsőbb rétegei mind valamilyen titkos társaság tagjai.
    Érdemes megnézni pár titkos társaság kiszivárgott taglistáit. A gazdasági szereplők mellett nagyon érdekes más szereplők is fellelhetőek. politika..média, hadi ipar, katonaság, bank, jog, vizsgáló bizottságok, és egyéb befolyásos szakmák.

    Hogy lehet logikai úton érvelni a mellett, hogy nincs pl Yeti?
    tudom, hogy mire gondolsz.. igazad van.. hogyan bizonyítod be a pénzhatalomról, hogy nincs..nem létezik.
    Én évek óta foglalkozok velük.. én biztos vagyok benne.. evidens számomra, hogy vannak..
    De mások nem foglalkoznak velük annyit.. nem is tudnak róluk.
    Meg akarom érteni, hogy általában az ember.. miért nem veszi észre.. miért látja, gondolja másképpen.. ,hogyan gondolkodik, milyen érvei vannak és miért nem észleli a veszélyhelyzetet.

    Ezt akarom megérteni.

    Ezért szeretném, hogy próbálj meg meggyőzni.. nem érzelmekkel, hanem érvekkel, hogy miért nem léteznek. Nem azért mert vitatkozni akarok vagy ellentmondani.. valamit meg akarok érteni.
  • kvp
    #28
    "Hogyan fizethet a kuncsaft a prostituáltnak? A Facebookon? Elég vicces lenne."

    Errol beszelunk, hogy csak illegalis cela hasznos. Amit legalisan megvehetsz, azt ki lehetne fizetni bankkartyaval is. Ha legalis de diszkretebb akarna maradni a szolgaltato, akkor thai masszast vagy eletmodtanacsadast ir termeknek, esetleg csak a vallalkozas nevet vagy kodjat, mint pl. voros lampa bt. A lenyeg, hogy legalis, de nem tul erkolcsosnek tekintett dolgokhoz nem kell illegalis celra is hasznalhato kriptopenz.

    A foleg illegalis dolgokra hasznalhato penzt meg nem nagyon fogjak engedni es ha valaki lebukik vele sokszor nagyobb buntetest kaphat mint az alap tevekenyseggel. Erre nem nagyon lehet legalis uzleti modellt epiteni.

    ps: A vilaghatalmi konteobol annyi igaz, hogy bizonyitottak nobel dijas kozgazdaszok, hogy ha mindenki a sajat haszon maximalizalasara torekszik, akkor is kialakulhatnak egysegesnek tuno viselkedesi mintak, ha a felek nem egyeztetnek, csak a kolcsonosseg elvet kovetik. A nagytokesek is egymas nyakanak vannak esve a penzert, sot igazabol a vilag tobbi resze csak jarulekos veszteseg.
  • paragic
    #27
    Nem érted, mire gondoltam.
    Hogyan fizethet a kuncsaft a prostituáltnak? A Facebookon? Elég vicces lenne.
  • weine
    #26
    "Csak úgy lehetek birtokosa egy egész ipari komplexumnak, vagy iparágnak.. vagy egy ország pénzrendszerének..
    Ha elszipkázom."
    De ha nincs, amit elszipkázhatnál vagy más szipkázza el?
    Gondolkozz el azon, hogy ha ilyen bazi nagy kizsákmányoló vagyok, hogyan tudom elkerülni, hogy a másik bazi nagy kizsákmányoló tyúkszemére ne lépjek és mivel tudom elérni, hogy ne akarjanak engem is eltiporni, hanem inkább legyünk barátok?


    Egyre inkább igazolod, hogy a konteókban a kevésbé képzettek hisznek.
    Hogy lehet logikai úton érvelni a mellett, hogy nincs pl Yeti?


  • Sequoyah
    #25
    Ezzel abszolut egyetertek, en is kb ezeket latom a blockchain lehetseges lehetosegeinek.

    Amit mondani probaltam az az, hogy bar az altalad irt az abszolut egy realis lehetoseg, de nem feltetlenul fog bekovetkezni. Amennyiben a hagyomanyos penz "good enough", nem biztos hogy a kormanyok, es a civil lakossag megteszi az energiabefektetest a teljes rendszer ujrarajzolasara ugy, hogy a valos eletben nem hoz forradalmi ujitast.

    En mint mezei felhasznalo pont ugyanugy fogok fizetni, mint eddig, csak a hatterben fognak mas dolgok tortenni, ami engem nem feltetlenul erdekel. Odatartom a telefonom, megkapom cserebe a liter tejet, es kesz.


    Egy dologba kotnek bele. Ezt irod:
    "Amit nem említettem még az az átutalás sebessége, ami a mai banki átutalásokhoz képest iszonyú gyors lehet."
    De valojaban semmi fizikai oka nincs annak, hogy a banki atutalasnak lassunak kene lennie. Egyetlen oka az az, hogy a banki rendszerek es folyamatok meg a szamitogepek elott jottek letre, es bar egyes elemeit lecsereltek algoritmusokra, a folyamat maga meg a regi mindenhol. Egy 0rol megirt uj rendszerben a hagyomanyos penzekkel is pillanatokik tart egy atutalas, meg gyorsabb is, mert nincsen benne meg a blockhain szamitasi overheadje.
  • Sequoyah
    #24
    Mar egy csomo alkalmazas van amivel apropenzt tudsz gombnyomassal atkuldeni, azt hiszem talan mar a Facebook is tud ilyet. A Fintech boven tobb mint alkalmas erre.

    "főleg ha kinyírják a készpénzt" ez alatt a papirpenzt erted? Nem tortenik semmi, en mar most is csak kiveteles esetekben hasznalok papirpenzt, szinte mindenhol elektronikusan fizetek.
  • overseer-7
    #23
    csak a világ méretű atomháború rémképe miatt..

    mellékesen ma.. most, több mint 20 háborús konfliktus zajlik a világban
  • zola2000
    #22
    "válságból válságba.. háborúból háborúba bukdácsolunk"

    Azért 1945 óta elég stabil a világ...
  • overseer-7
    #21
    éppen ezért jelentenek veszélyt az emberek.
    Csak úgy lehetek birtokosa egy egész ipari komplexumnak, vagy iparágnak.. vagy egy ország pénzrendszerének..
    Ha elszipkázom.. trükkök százaival elveszem az emberek munka teljesítményét.

    Ha az emberek észre veszik, hogy én ezt teszem.. az nagyon veszélyes rám nézve.. ezért kell erősen kézben tartani a médiát, a politikát, a jogi rendszert. Az embereknek még csak eszébe se jusson ilyesmi, hogy engem.. minket ilyesmivel megvádolnak.. sőt az a legjobb ha tudomást sem vesznek rólunk.. a létezésünkről.

    Mik azok a tények.. konkrétumok amik meg tudnának győzni téged?
    Miért gondolod azt, hogy az elit, pénzvagyonos réteg nem léptek egymással szövetségre.. nem szervezték meg magukat.. és, hogy nem történik meg az amiről beszéltem?

    Mi az.. mik azok a dolgok ami miatt nem lehet belátni?..
    Magyarul.. próbálj érvekkel meggyőzni arról, hogy ők nem léteznek.. hogy ez csak kitaláció.

    Utoljára szerkesztette: overseer-7, 2018.09.13. 13:52:27
  • weine
    #20
    "felismerném, hogy az emberek kockázatot jelentenek a vagyonomra.. életemre."

    Na ezért nem leszel te soha az elit tagja, mert amíg azt nem veszed észre, hogy a te vagyonodat az emberek adják össze és harcolni akarsz ellenük, akkor saját magad alatt vágod a fát.
    Ehhez intelligencia kell és valóban sokat kell tanulni., Nekem van egy közgazdasági diplomám, biztos neked is van, így utalhatok nyugodtan arra a tanulmányra, ami megvizsgálta a konteok társadalomra gyakorolt hatásait. És ugye tudod, hogy kik kajálják be leginkább ezeket a konkrétumok nélküli blődliket?
  • overseer-7
    #19
    a pénzelitet nem drábik vagy varga találta ki..
    a 29 es világ válság idején még nem is volt olyan címkézés, h politikailag korrekt, meg összeesküvés elmélet.. vagy mint a legújabb címke.. a populizmus.

    Ez nem elmélet.. ennek semmi köze nincs a korrektséghez.. és ők valóban léteznek és valóban az emberek ellenségei.

    Ha én mondjuk egy pénzvagyonos bankár dinasztia tagja lennék..
    felismerném, hogy az emberek kockázatot jelentenek a vagyonomra.. életemre. Szövetkeznék a hozzám hasonló társaimmal.. és együtt terveket hajtanánk végre.. annak érdekében, hogy 1, a társadalom ne tudjon a létezésünkről.. 2. minél nagyobb befolyást szerezzek a társadalom felett.. a pénzrendszer felett. 3. a világ vagyona felett.. 4. a beszédtér.. a média felett.
    5. a politika felett 6. A háborús gépezet, hadi ipar felett... és sokáig lehet sorolni azokat a szektorokat amik érinthetőek.

    nem észre venni a valóságot nem csak hiba és tévedés.. de óriási következményekkel jár... válságból válságba.. háborúból háborúba bukdácsolunk.
    Nem irányíthatjuk az életünket.. a politika áldozatul esett a valóban létező pénzhatalomnak. A média és oktatás ami a gondolatainkat formálja..az értékítéletünket alakítja.. áldozatul estek a pénz akaratának.

    Kutass és tanulj.. világosodj meg.. te magad járj utána a létezőnek.
    A hatalmas dinasztiák mindig is léteztek.. ma is léteznek.

    Rothschild (Noble Rank International Banker Dynasty), Rockefeller (Industrial, Political and Banker Dynasty),
    Oppenheimer (Atomic Bomb and De Beers Diamond Trading Monopoly), Goldsmid/Goldschmidt/Goldsmith (Banker Dynasty),
    Mocatta, Montefiore (Diplomat and Banker), Sassoon ("Rothschilds of the East"), Warburg ("del Banco" Banker Dynasty, Politic and Law),
    Samuel, Kadoorie, Worms, Stern, Cohen, Schiff, Morgan (American Financial and Banking Dynasty), Cox (Media Industry, "Mind Control" Dynasty)
    Lazard, Schröder, Soros, Harriman, Royal Families of England, Windsor (Saxe-Coburg-Gotha), Hanover, Murdoch (Media and Entertainment),
    Cavendish (Kennedy), Lorraine, Plantagenet, Krupp (Weapon Industry), Bruce (Bruis, Brix, or Broase),
    Carnegie (Weapon and Technology Industry), Mellon (Banking, Industry), Vanderbilt, Barbey (Mind Control and Media)
    Du Pont, Sinclair, Astor, Li, Onassis, Van Duyn (Dien, or Duyne), Thurn und Taxis, Guinness, Russell, Bush (Scherff),
    Bundy (Psychology and Media), Taft, Disney d’Isigny (“Mind Control Family”), Collins ("Human Breeding Programs"),
    Freeman, Whitney, Reynolds, Getty, Hearst, Saudi (The House of Saud), Franklin, Sloane, Walton,
    Koch, Mars, Cargill-MacMillan, Johnson, Pritzker, S.C. Johnson, Perkins, Kellogg, Pratt
  • paragic
    #18
    Fintech bankon keresztül hogy tudsz zsebbe fizetni? A bitcoinnak mindig meg lesz a maga előnye, főleg ha kinyírják a készpénzt.
  • dzsagon
    #17
    A kettő közül melyik a gonosz iker?
  • weine
    #16
    Ezeket a drábik-varga féle agymenéseket hagyjuk meg a 14 év alattiaknak.
  • weine
    #15
    Azért felesleges, mert minek váltaná át, ha ugyanaz az értéke marad (ergo nem nyer vele), csak a kockázatát növeli jócskán, hogy online bűnözők kísérleteinek teszi ki a pénzét.
    Ha van 1000 usd-d mi lenne az az esemény, aminek hatására hajlandó vagy online devizában kevesebbet birtokolni? Mondjuk 999-et ? Miért adnál pénzt valakinek, hogy átváltsa az 1000 dollárodat és kapj helyett 999-et?
  • overseer-7
    #14
    a kripto valutákat ugyan nem a pénz elit találta ki.. de ők használják. és ők fogják használni arra, hogy buborékot képezzenek.. és kipukkasztják.
    a 29 es világválságot alaposan tanulmányozzátok át..
    hogyan történt a dolog.. persze nem a hivatalos magyarázatot kell alapul venni, abból nem derül ki semmi.
  • Nos
    #13
    Én sem azt mondtam, hogy holnap egy az egyben ki fogja váltani a hagyományos fizetőeszközöket, hanem hogy lesznek ilyenek. És teljesen igaz, hogy ez versenyhelyzetet teremt a bankok hagyományos transzferei számára, de épp azért hogy előremeneküljenek, pont ők lesznek azok, akik ezt majd valamilyen blockchain technológiával próbálják megoldani. Amit nem említettem még az az átutalás sebessége, ami a mai banki átutalásokhoz képest iszonyú gyors lehet. És jelenleg nincs ilyen példa, de semmi sem áll az útjában annak, hogy egy nemzeti valuta blockchain techre épüljön, főleg, hogy a kialakításánál az adott kormány beleszólhat, hogy milyen információk és hogyan legyenek beépítve. Még akár megfigyelésre is alkalmas lehet, ha valaki olyan blockchaint épít. És a jelenlegi "kripto vadnyugaton" egy ilyen pénznek nem lenne esélye, de ha a kínai kormány (ahol lassan alig van készpénz) azt mondja, hogy holnaptól 1,4 milliárd ember ebben kapja a fizetését, akkor holnaptól 1,4 milliárd, holnaputántól pedig fél Kelet-Ázsia kénytelen lesz legalább részben ezt használni.

    Ez egy technológia, és amit láttunk a kriptók árfolyamingadozásainál az valószínűleg csak a technológia gyerekbetegsége. Hogy ezt kivédjék, valószínűleg be fog jönni egy csomó olyan szabályozás, ami sokaknak nem fog tetszeni, és ezek a kriptók legfeljebb annyira lesznek alkalmasak spekulációra, mint az USD/JPY pár, ami egyébként az egyik legjobb forex pár, de nyilván nem mérhetó a kriptókhoz a kilengése, de aki akar, az mindig emelheti a tétet egy 1:100 "leverage"-vel.

    Arra is van lehetőség, hogy egy bizonyos kriptót 1:1-ben megfeleltessen valamilyen jegybank a saját valutájának, és párhuzamosan működjenek. Itt elmosódna a határ a jelenlegi pénz és az adott kriptó között.

    Szóval ez csak egy technológia, aminek van egy csomó előnye, hátránya is, és sokkal több lehetőség van benne, mint amire most használják, főleg ha kormányok, vagy nagy pénzintézetek tudják a saját szájuk íze szerint alakítani.

    Persze ha lesz versenyképesebb, jobb megoldás, akkor nem fog elterjedni.

    De a jelenlegi cryptotőzsdén kereskedhető cryptopénzek szerintem nem a jövő, ez csak egy technológiai játszótér, vagy vadnyugat, ahol mindenféle átláthatatlan vagy épp transzparens hátterű csoport próbálkozik, hátha harapnak a coinjára.

    #Neocortex
    Tényleg van, aminek van költsége, bár ez a töredéke a hagyományos költségnek, de ez a legnagyobb hype idején nem feltétlenül volt igaz. Mindenesetre a Bitcoin drága, lassú, elavult technológia. Szerintem a top 20-ban (market cap alapján) ennek a leglassabb a tranzakciója.

    # Már most is sokfelé használják, nem csak fogják. Bécsben van kb 60 krypto ATM.
  • martincpt
    #12
    1. Miért volna felesleges? Az emberek azért váltogatnak, hogy pénzt keressenek.
    2. Pl.: minden kibocsátott coin-hoz eltárolnak 1 valódi dollárt a céghez tartozó bankszámlán.

    Amúgy nem új dolog ez. Ott van az USDT (Tether) meg TUSD (TrueUSD) tokenek amik ugyanezt a célt szolgálják.
    Utoljára szerkesztette: martincpt, 2018.09.13. 09:03:55
  • weine
    #11
    Ennek így nem látom sok értelmét.
    1.Aki tisztán játszik, annak felesleges költség és kockázat ide-oda váltogatni a kripto és a real dollár között
    2. Hogy tudják garantálni, hogy az usa dollárhoz kötődjön a pénz? (a forintot se tudják az euróhoz kötni)
    3. aki nem tisztán játszik, az se fogja ezt a valutát használni, mert havonta átnézik a könyvelést.

    Szóval mire is lehet majd használni?
    Utoljára szerkesztette: weine, 2018.09.13. 07:49:27
  • overseer-7
    #10
    Ezeket inkább agyon kellene verni egy szenes lapáttal.

  • Sequoyah
    #9
    A cikkhez hozzaszolva pedig a dollarhoz kotes az egy jo atmeneti megoldas, de egy valoban sikeres kriptovaluta letroehozasahoz az szukseges, hogy automatizalja a kozponti bankok minden fobb felelossegi koret.
    Azaz a kriptovaluta mennyisegenek alkalmazkodnia kell mind a kereslet-kinalathoz hogy stabil arfolyama legyen, mind az inflaciohoz. Ezeknek az algoritmusa az egy jo kutatasi terulet, ma meg nincs ra kesz es bizonyotott valasz.
  • Sequoyah
    #8
    Csak megjegyzem, hogy pl a TransferWise az egyaltalan nem draga nemzetkozi utalashoz...

    Es ugy altalaban, fizikailag a hagyomanyos atutalas sem koltsegesebb, mint egy Bitcoin fizetes, sot met olcsobb is. Ket ok miatt dragabb. Egyreszt mert megtehetik (eddig megtehettek). Masreszt sok a meg nem automatizalt adminisztracio. Bankban dolgozok ITskent, es latom hogy mi minden folyik meg ma is kezzel, amit siman lehetne automatizalni. Ami folyik is, ez a munkam, de lassan halad minden banknal...
    Szoval boven van ter a hagyomanyos banki szolgaltatasok olcsova tetelere. Mar igy is sokkal olcsobb minden mint akar csak par eve...

    Szoval az en velemenyem, hogy hamarabb latjuk majd uj, eleve IT alapokon felepult, de hagyomanyos elveket alkalmazo FinTech bankok letrejottet, mint hogy blockchainnel fizessunk. Es amennyiben a hagyomanyos elektronikus fizetes olcso es egyszeru, akkor semmi ertelme a kriptovalutaknak. Semmi elonyt nem fog jelenteni.

    Mas kerdes a blockchain mas felhasznalasai, pl szerzodesek, tozsdei opciok automatikus vegrehajtasa, ott valoban rengeteg a hozzaadott erteke.
  • Neocortex
    #7
    A legtöbb kriptovalutánál van egy minimális átutalási költség ami az infrastruktúra fenntartóinak megy (bányászok és szerver üzemeltetők) a bitcoin csúcspontján pl egészen magas volt ez a költség $54

    https://bitinfocharts.com/comparison/bitcoin-transactionfees.html
    Utoljára szerkesztette: Neocortex, 2018.09.12. 19:03:40
  • Sequoyah
    #6
    De, emiatt lett kozismert es hirhedt. De ugyanez az ami miatt soha sem lehet valoban elterjedt... Amig csak spekulaciora alkalmas, addig soha nem fogja az atlag ember hasznalni tudni.