Berta Sándor

Csak kérésre törli a filmek kalóz­másolatait a Facebook

A közösségi portálon számos olyan csoport található, amely a filmek illegális kópiáit terjeszti, a társaság mégsem akar ezek ellen fellépni.

A csoportok közül sok több éve létezik, s némelyiknek több százezer tagja van, akik aktuális műveket osztanak meg. Előfordul, hogy az alkotások kalózmásolatait a Facebook szerverein tárolják, míg számos esetben a megjelentetett hivatkozások külső fájlcserélő oldalakra mutatnak. A csoportok olyan neveket viselnek, mint a "Full HD English Movie," vagy a "Free full movies 2018", így az ajánlatok megtalálásához elegendő beírni a keresőbe, hogy "free movies". A "Full HD English Movie," csoportnak 134 000, a "Free full movies 2018," csoportnak 171 000, a "(W.O.S) It's Free why you Complaining 'Main Movie Group'" csoportnak 76 000, a "Watch Free Full Movies HD" csoportnak 41 000, míg a "Share link watch full HD movie online 2018" csoportnak 7000 tagja van.

A Business Insider kérdésére válaszul a Facebook közölte, hogy nem az ő felelőssége az ilyen tartalmak eltávolítása, kivétel, ha azt a szerzői jogtulajdonos kifejezetten kéri. S ez még akkor is így van, ha mindenki számára nyilvánvaló, hogy az adott esetben szerzői jogsértésről van szó.

A társaság egyre több tartalomtörlőt foglalkoztat és emellett ott van még az automatizált szűrőrendszer is, amely például automatikusan blokkolja a meztelen emberek digitális fényképeit. A videók kérdése egyre inkább előtérbe kerül, különösen azóta, hogy a közösségi platform szeretne exkluzív tartalmakat készíttetni, televíziós sorozatokkal is jelentkezne, s a YouTube és a Netflix vetélytársává válna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #7
    Vagy elő kell fizetni egy stream szolgáltatásra havi párezerért és annyi.

    (igaz, sehol sincs fenn minden film főleg magyarul ... És akkor ott vannak még a zenék arra is elő kellene fizetni, néha játszani is szeretek, nyugati fizetéshez vannak az árak szabva, jó lenne ha ezek a szolgáltatások azt csinálnák mint a steam Oroszországban)
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2018.07.17. 08:35:24
  • xido #6
    Azért az olvasás is lehet "illegális",ha az ember nem ragaszkodik a fizikai élményhez és tableten is elég neki ebook formájában..:)
  • Flyingparadise #5
    Amíg még lehet addig kell venni egy pár többterrás vinyót, és kivétel nélkül a ma elérhető filmeket rájuk csorgatni de vagy több százat. Ezret. Nagy kincs lesz az még... :) Bár velem nem tudnak kitolni mert olvasni is szeretek az pedig valójában sokkal hasznosabb.
  • kvp #4
    Inkabb arrol van szo, hogy csak arra koltenek penzt amire muszaly. A botranyokat elkerulni gazdasagilag jo otlet, mint ahogy a keresre torteno illegalis tartalom torles is, mert ezzel meg a pereket kerulik el. Ha a filmmasolasbol is erkolcsi botrany lenne, akkor azt se hagynak, de ma mar ez meg amerikaban sem igazan zavar igazan senkit (marmint az oldalt latogato emberek kozzul). Akarhogy is nezzuk, jellemzoen a haszon maximalizalasara torekednek.
  • wraithLord #3
    Egyszerű, a nyugati világ prűd, és könnyen botrány lehet belőle. Lehet, hogy a Facebook maga is prűd, azt nem tudom, de az nagyon valószínű, hogy problémamegelőzésképpen halásszák le az ilyen tartalmakat.
    A torrentezés (szerző jogvédett tartalmak illegális terjesztése) viszont divatos, mi több, fiatalos, és ha szólnak a FB-nak, azonnal leveszik, szóval nem is jogellenes.
  • zola2000 #2
    Prüdériában mindenképp.
  • Macropus Rufus #1
    "A Business Insider kérdésére válaszul a Facebook közölte, hogy nem az ő felelőssége az ilyen tartalmak eltávolítása,"
    érdekes. Sztem ez nem ilyen egyszerű.
    De mindenképpen érdekes a védekezés: mert az illegális tartalom nem az ő feladatuk, de pl. egy meztelen női mell már hozzájuk tartozik és azonnal szanálják...