Berta Sándor

Jegelte az Andromeda-projektet a Microsoft?

Rövid időn belül a második hír látott napvilágot a redmondi konszern eszközével kapcsolatban.

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a tervezettnél korábban piacra kerülhet az Andromeda, amely egy két kijelzős, okostelefonként, táblagépként és laptopként egyaránt használható hibridkészülék. Most Mary-Jo Foley, a Microsoft ügyeit jól ismerő újságíró belső információk alapján közölte, hogy a gyártó az idén biztosan nem fogja megjelentetni a terméket, de még az is kérdéses, hogy ezt egyáltalán valaha megteszi-e.

Foley rámutatott, hogy a Microsoft már hetekkel ezelőtt elvetette az Andromeda piacra dobásához szükséges elemek integrálását a Windows 10 következő frissítésébe. Az őszre tervezett Redstone 5 tehát ezek nélkül jelenik majd meg, ez pedig gyakorlatilag kizárttá teszi az Andromeda piacra dobását. Ráadásul ez utóbbi akár hosszabb ideig el is húzódhat, sőt, könnyen előfordulhat, hogy a Microsoft soha nem fogja piacra dobni a hibrideszközt. Ezt támasztja alá az is, hogy Foley tájékoztatása alapján a társaság visszaküldte a tervezőasztalhoz a fejlesztőket. Mindez arra utal, hogy a gyártó jegeli a projektet, bár az még nem biztos, hogy végleg lemondott arról.

Természetesen felmerült a kérdés, hogy akkor minek tudható be a nemrég közölt hír. Nos, Foley erre is szolgált egy lehetséges magyarázattal. Minden bizonnyal a fejlesztőcsapat egy vagy több tagja szivárogtathatta ki az információkat, hogy így gyakoroljon nyomást az óriáscég menedzsmentjére és akadályozza meg a projekt leállítását. A lépés egyáltalán nem lenne új és meglepő, korábban már került sor hasonló akcióra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #1
    tipkus ms. Ha meg piacra is dobja, max egy evig tamogatja, ha nem csillióan vesznek belőle.