Berta Sándor

Hamarosan jöhet az Andromeda

A Microsoft már legalább két éve fejleszti az új eszközt, egy kétkijelzős okostelefon/tablet hibridet.

A Surface Phone kapcsán 2016 áprilisában, tavaly októberben és idén idén márciusban is szivárogtak ki információk. Legutóbb az a hír bukkant fel, hogy az okostelefonként, táblagépként és laptopként egyaránt használható hibrideszköz hardverének fejlesztése lezárult, így elérhetők a végleges prototípusok, amelyek tesztelése már zajlik. A készülék fő egysége a Qualcomm új, Snapdragon 845 típusú nyolcmagos rendszerchipje. A Microsoft úgy akarja átalakítani a kezelőfelületet, hogy egyetlen eszközön akár több kombinált képernyő is észszerűen használható legyen. A mostani fejlesztések arra irányulnak, hogy zökkenőmentes legyen a táblagépes és az okostelefonos üzemmód közötti átmenet.




A legújabb információk alapján az Andromeda kódnevű készüléket két kijelzővel fogja ellátni a gyártó, a méretének köszönhetően akár egy nadrágzsebben is elférhet majd és a tervezettnél korábban piacra kerülhet. A Microsoft azt szeretné, hogy az Andromeda egy "új és diszruptív" termékkategóriát hozzon létre, amely "személyes és változatos" számítógépes tapasztalatokat tesz lehetővé. A PC és az okostelefon közötti határok még inkább elmosódhatnak.

David Breyer tervező bemutatta a készülék 3D-koncepcióját, amelynek a The Verge szerint meglehetősen pontosan megfelelnek az Andromeda prototípusai. A portál azt is kiemelte, hogy a készülék esetében egy digitális toll használatával is kísérletezik a redmondi konszern. A prototípusokhoz jártak mind digitális tollak, mind jegyzetalkalmazások. Először a Microsoft dobja majd piacra a terméket, majd később más gyártók is elkészítik az Andromeda dizájnján alapuló megoldásaikat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zulu12 #7
    Azt nem tom de én nem vagyok bot :( Anyukám is azt mondta :'(
  • Quintus #6
    Az miként lehetséges, hogy egy évvel ezelőtt megjelent ugyanitt egy szinte teljesen ugyanilyen hír, csak más kép kíséretében, de a hozzászólások szó szerint ismét ugyanazok, ugyanabban a sorrendben...?
  • Berber #5
    Nekünk régóta hiányzik egy eszköz amivel munkaterületen lehetne fotózni, jegyzetelni (szöveg felismerés, hang felismerés) valami word sablont szerkeszteni és elfér zsebben, 12-15 órát bír, és ha még cseppálló is az lenne a csúcs. Most a teló után sok utómunka van...
    Utoljára szerkesztette: Berber, 2018.07.03. 05:06:02
  • Elmin #4
    Akkor most már nagyon kell fejleszteni az akkumulátorokat, mert a dupla kijelző valószínűleg dupla fogyasztást is eredményez, ami már most is nagy gondot okoz.
    Számomra elég zavaró a kijelző közepén levő illesztési hiba.
  • Major #3

    El sem olvastam a hírt, de már biztos voltam, hogy Jack megint értékes kontenttel tömi tele a fórumszekciót.
  • CairoJack #2
    A következő bukás
  • bmw #1
    Varom a Lumia utodot.:)