Gyurkity Péter

Jön a Nokia X5 és X7

Az elsőként bemutatott Nokia X6 pedig Kínán kívül is megérkezhet.

A hónap első felében mi is írtunk az első olyan Nokia-telefon várható bemutatkozásáról, amely követné a bevágás, vagyis a notch alkalmazásával jellemezhető divatot. Ez a telefon egyelőre Kínában jelenik meg, ám a HMD Global még meggondolhatja magát, hiszen most a felhasználók véleményét kérdezik meg.

A gyors szavazás a cég termékigazgatójának saját Twitter-lapján bukkant fel, ebben azt az egyszerű kérdést teszik fel, hogy van-e igény a Nokia X6 Kínán kívüli esetleges megjelenésére. Ez már önmagában is utal arra, hogy a helyzet megváltozhat, ám nyilván sok múlik majd a válaszokon, illetve azok számán. A nagy többség a jelek szerint igényt tart erre, de ez még nem jelent garanciát a piaci megjelenésre, addig tehát csak reménykedhetünk abban, hogy az 5,8 hüvelykes kijelzőt, 1080 x 2280 pixel felbontást, a Snapdragon 636 chipet, 4 GB memóriát, 32 vagy 64 GB-os tárolót, hátoldali iker-kamerát (16 és 5 megapixeles szenzorral), egy előlapi 16 megapixeles kamerát, valamint üveg burkolatot kínáló készülék valóban felbukkan majd a többi régióban. Egyelőre az előrendelés él, az ár viszont mindössze 205 dollárnak felel meg, így nem meglepő az érdeklődés szintje.

Ezzel egy időben egy külső forrás arról számolt be, hogy számíthatunk a Nokia X5 és X7 megjelenésére is, amelyre azonban csak valamikor később, az év vége felé kerítenének sort. Sajnos konkrét információ a hardverrel és az alkalmazandó szoftverrel kapcsolatban nem jelent meg, így azt sem tudjuk, hogy ezeken a típusokon megmaradna-e a notch az előlapon, avagy hagyományos kivitelben futnának majd be. Az X5 nyilván némileg szerényebb specifikációra támaszkodna, az X7 pedig picit erősebb lehet az első példánynál, de itt még várnunk kell a további részletekre.

A HMD május 29-re harangozta be soron következő bemutatóját, amelyre Oroszországban kerül sor, azt azonban még nem tudjuk, hogy itt mire számíthatunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!