Gyurkity Péter

Bevágással jön a Nokia X

A HMD is követi a divatot, új készülékük erre a kivitelre épül.

A finn gyártó tovább dolgozik az újabb és újabb megoldásokon, nem elégednek meg ugyanis az eddig elért sikerekkel, amelyek révén gyakorlatilag visszahozták a jól ismert márkát az okostelefonok (mobiltelefonok) területére. Legutóbb csúcskategóriás készülékeket harangoztunk be, most ismét egy ilyen példány megjelenése merült fel.

A Nokia partnere egy négynapos kínai rendezvényen mutatta be a Nokia X típust, ahonnan rögtön ki is szivárogtak az első képek. Arról még megoszlanak a vélemények, hogy pontosan milyen néven dobják majd piacra a telefont, ez ugyanis egyes hírek szerint a nemzetközi színtéren Nokia X6 lesz, ám az már szinte bizonyos, hogy az első körben Kínában bukkan majd fel a készülék, amely ezt követően rajtolna el a többi régióban. Most egy videó is elérhetővé vált az interneten, ennek révén közelebbről is szemügyre vehetjük a kivitelt, a hangsúly pedig épp ezen van, hiszen ez lesz a HMD Global első olyan megoldása, amely az oly divatos előlapi notch alkalmazásával jelenne meg.


A kijelző felső részén megjelenő bevágás mellett a hardveres specifikáció egyes elemei is kiszivárogtak a világhálóra, bár ezekről még nincs végleges információnk. Eszerint a telefon egy 5,8 hüvelykes érintőképernyőt kapna, immár itt is nyújtott kivitelben, a Snapdragon 636, illetve a MediaTek P60 alkalmazásával – ez új modell ugyanis két változatban lenne elérhető. Ehhez 4 vagy 6 GB memória, valamint egy vékonyka alsó káva csatlakozna, a többi komponensről viszont egyelőre nem sokat tudunk. A telefon állítólag 250 dollár körüli áron jelenne meg, ami kedvezőnek mondható.

A hivatalos rajt egy kiszivárgott meghívó alapján május 16-án esedékes, ezt néhány napon belül követi majd a boltokban való megjelenés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • passatgt #4
    Közben megvan az infó, a kijelző alján van a vezérlés, ami az iphone x-en vissza van hajtva így a kijelző alatt van lényegében. Hogy másnám miért nem ilyen, nem tudom talán drága megcsinálni?
  • passatgt #3
    https://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/3/19/17140310/oneplus-6-specs-release-date-look-notch-oppo-r15-dream-mirror

    Ezen a képen ott van alul a kis káva, mondjuk képkeresőben találtam olyat, amin nem volt ott, de ugye ez a telefon még csak terven létezik
  • NEXUS6 #2
    Pl. az OPPO OnePlus 6.

    Valszeg két fontos akadálya lehet az ilyen elrendezések átvitelének a dizájn és a marketing osztály. XD
  • passatgt #1
    Létezik olyan telefon, ahol felül van ugyan bevágás, de alul nincs káva? (iphone x-en kívül). Tudja valaki esetleg miért olyan nehéz ezt megvalósítani?