Gyurkity Péter

Jön a Nokia 9 és egy újabb frissített mobil

A csúcskategória mellett a nosztalgia-vonalat is célba vennék.

A HMD több eltérő telefont bemutatott már az elmúlt hónapokban, legutóbb az MWC alatt rántották le a leplet korábban kiszivárogtatott megoldásokról, de szóba került itt a Nokia 9 várható érkezése is. Most ismét erről jelentek meg részletek, egy további hírrel kiegészítve.

A friss értesülés szerint a telefon egy 6,01 hüvelykes QHD OLED-panelt kapna, amelyhez a Snapdragon 845 chip, a 18:9-es képarány, a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, az IP68-minősítés, valamint egy 3900 mAh-s akkumulátor csatlakozna. A szoftveres oldalon már a megjelenés pillanatában az Android 8.1 Oreo futna, ennél azonban még érdekesebb, hogy a hátoldalon állítólag egy tripla-kamera kapna helyet, amely sok tekintetben a Huawei P20 megoldására emlékeztet – ez talán nem véletlen, hiszen egyes hírek szerint ez utóbbi kamera a Huawei és a Nokia közötti licencmegállapodás eredménye volt. Itt szintén a 41 megapixeles felbontás jelenik meg kiemelt tényezőként, de mindezt még nem vehetjük biztosra, tehát jó adag óvatossággal kell kezelnünk a hírt.

A HMD eközben további hagyományos mobiltelefonokon dolgozik, pontosabban ezúttal is az eredetileg a Nokia által annak idején piacra dobott típusok feltámasztása a cél. Külső források arról számoltak be, hogy a soron következő ilyen megoldás a Nokia 2010 lenne, amely eredetileg 1994-ben jelent meg a piacon, a cég azonban a jövő évig várna, hogy a negyedszázados évfordulón bukkanjon majd fel a régi-új készülék. A hivatalos név módosulni fog, a cég ugyanis szeretne némi különbséget tenni az eredeti és az új példány között, itt állítólag a Nokia A10 elnevezés mellett döntöttek – ez azonban még változhat a 2019-es megjelenésig.

A telefon mindenesetre több eltérő színben (fekete, vörös, sárga) jelenik majd meg, erről nyilván még további beszámolókra kerítenek sort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!