Gyurkity Péter

Két új Nokia-csúcstelefon érkezőben

A most bemutatott négyest további két új fejlesztés követheti a sorban.

A HMD Global az MWC alatt – a korábbi híreszteléseknek megfelelően – egyszerre több telefont mutatott be, ezek között megtalálható volt az Android Go program részeként befutó Nokia 1, a középkategóriás Nokia 6 frissítése, a Nokia 7 Plus, valamint a Nokia 8 Sirocco is – ezek mellett pedig befutott a Nokia 8110 újragondolása is. A jelek szerint itt sem állnak le, további két új csúcskategóriás telefon van készülőben.

A külsős forrás szerint valóban a csúcskategóriára koncentrálnak majd, mégpedig érdekes új hardveres fejlesztésekkel és a funkcionalitás kiterjesztésével. Az egyik új jövevény a Nokia 8 Pro lesz, amely egy 5,5 hüvelykes kijelzővel érkezne, míg a még erősebb (és drágább) Nokia 9 egy 5,7 hüvelykes panelre épülne. Mindkét változat a Snapdragon 845 chipet kapná meg, ahogy az illik, a Nokia 9 viszont a kameráknál is újítana, hiszen a korábban már többször emlegetett ötlencsés modult kaphatja meg. Felmerül itt a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó alkalmazása is, amely egy másik fontos újításként jelenne meg, mindezt azonban egyelőre még nem erősítették meg.


Ami a kereskedelmi árakat illeti, a Nokia 9 várhatóan ebben a tekintetben is az új csúcskategóriás modellekkel vetekszik majd, vagyis nagyjából a Galaxy S9-hez fogható árra számíthatunk. A Nokia 8 Pro – amely többek között tehát a képkészítés terén vonultatna fel némileg szerényebb opciókat – ez alatt helyezkedne el, vagyis azoknak készülne, akik nem hajlandók ugyanennyi pénzt kiadni egy csúcskategóriás fejlesztésért. A debütálásról és a megjelenési dátumról még nem esett szó, de jó eséllyel erre valamikor ősszel, talán már szeptember folyamán sort kerítenek majd, talán még az új iPhone-ok előtt.

Szépen, fokozatosan bővül tehát a HMD kínálata, itt már hagyományos és okostelefonból is bőven akad a választékban – meglátjuk, miként szerepelnek az idei évben, mennyiben tudják majd tartani a lépést a nagyokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!