Berta Sándor

A vírusirtók használhatják majd az Intel grafikus chipjeit

Az egységek elsősorban a teljes vizsgálatok esetén tehermentesíthetik majd a processzort.

A hardverek rendkívül sokat fejlődtek az elmúlt években, de hiába a nagy teljesítmény, egy számítógép teljes átvizsgálása még mindig komoly erőforrásokat emészthet fel. Az Intel ezen a helyzeten változtatna és a minimálisra csökkentené az alapos vizsgálatok által okozott teljesítményveszteséget. A társaság ezt úgy oldaná meg, hogy a feladatok elvégzésébe bevonná a konfigurációk integrált grafikus chipjeit is.

A társaság a 6., a 7. és a 8. generációs processzoraival végzett tesztjei során komoly mértékben tudta mérsékelni a CPU-terhelést, amely az átlagosan 20 százalékról 2 százalékra esett vissza az integrált HD grafikus chip bekapcsolása után. Ezzel párhuzamosan a vírusirtás sokkal kevesebb energiát fogyasztott el, így az eljárásból a mobil készülékek is profitálhatnak majd, hiszen nőhet az üzemidejük.

A technológia neve Intel Threat Detection és a Windows 10-ben fog debütálni. Az operációs rendszerbe integrálandó Windows Defender Advanced Threat Protection lesz az első olyan védelmi szoftver, amely kihasználja majd a lehetőségeket. Az ezzel kapcsolatos Windows 10-frissítés még ebben a hónapban elérhető lehet. Az Intel hangsúlyozta, hogy számos biztonsági céggel együttműködik, amelyek hasonló frissítések megjelentetését tervezik. A vállalatok között van a Cisco is. Emellett a jövőben az Intel lehetséges partnere lesz a Purdue Egyetem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)