Berta Sándor

Új jelölés jön az Intel processzorainál

A felhasználóknak nem árt majd odafigyelniük arra, hogy milyen CPU-t vásárolnak.

A gyártó a jövőben új jelöléssel látja el a processzorait. A társaság egyértelművé akarja tenni, hogy más kategóriát képviselnek a Core és a Pentium G, valamint az Atom architektúrás CPU-k, ezért az előbbiek neve Pentium Gold lesz, míg az utóbbiaké Pentium Silver. A következő generációs - Gemini Lake kódnév alatt fejlesztett - Pentium J/N processzorok viszont Pentium Silver név alatt kerülnek értékesítésre. Az ok egyszerű: ezek a CPU-k nem a Core (Kaby Lake), hanem az Atom (Goldmont+) architektúrára fognak épülni. Az információ először egy PDF-fájlban jelent meg, majd a SiSoft cég adatbázisában és a Gamers Nexus által nyilvánosságra hozott ütemtervben bukkant fel.

Az Intel azt reméli, hogy a Gold és Silver szavak alkalmazásával a felhasználók számára egyértelműbb lesz, hogy melyek a lassabb, gyengébb, illetve gyorsabb, erősebb processzorok. Az óriáscég egyébként most is használja a Gold és a Silver jelölést a szerverszegmensben a Xeon processzorok (Skylake-SP) esetében. E modelleknél ráadásul még bronz és platina változatok is vannak, amelyek a portfóliót így minden irányba kiterjesztik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • AgentKis #2
  Így van.
  Egyértelműbb lenne néhány számadattal.
  Mondjuk első valami teljesítményadat lenne amit 1 folyamattal tud.
  A második a párhuzamosan futtatható folyamatok száma.
  A harmadik egy összteljesítmény szerű adat. (ez tükrözné a cache és a
  felépítés fejlettségét, már akinek érdekes ez)
  A negyedik pedig lehetne a "fűtőérték" mondjuk tized wattban. És processzoronként, nem processzor családonként "nagyjából" megadva...
 • bunny #1
  Két számot mindenki össze tud hasonlítani. A francért nem lehet simán számozással jelölni?