Berta Sándor

Hibás Intel chipset kábelmodemek tömegeiben

A Puma chip miatt az Arris kábelmodemekkel nem lehet online játszani. A firmware frissítés sem oldotta meg a problémát.

Számos kábelmodembe építették be az Intel Puma 6 nevű chipsetét, többek között az Arris nevű gyártó is integrálta a terméket a Surfboard Sb6190 típusú modemébe. Ez 2015-ös piacra dobása óta különböző problémákkal küzd. Most egy férfi megunta a helyzetet és Kaliforniában beperelte a céget, arra hivatkozva, hogy az nem tartotta be a korábban a reklámokban tett ígéreteit és tisztességtelen versenyt folytatott. Az Arris szerint a háttérben a Puma 6 hibái álltak. A problémák annyira súlyosak, hogy a magas késleltetés miatt lehetetlenné teszik az eszközön keresztül például az online játékot.

Ugyan csak az Arrist berelték még csak be, de az Intel ezen chipsete került bele többek között a Comcast, a Cisco, a Linksys és a Compal dolgok internete készülékeibe is. Az Intel az első panaszok megjelenése után azonnal kiadott egy firmware-frissítést, amelynek meg kellett volna oldania a problémát, de a benyújtott kereset alapján az Arris nem volt képes e firmware internetszolgáltatókon keresztüli automatikus megosztására.

A beadványban az is szerepel, hogy az Arris a hálózati problémákat marketingszövegekkel, hirdetésekkel és egyéb módokon akarta eltussolni. A társaság egyelőre nem kommentálta a hírt. Annyit lehet tudni, hogy az Arris az Intellel közösen dolgozott egy saját firmware-frissítés kifejlesztésén és azt elérhetővé tette az ügyfeleinek, azonban a frissítés nem volt tökéletes és nem javította ki a hibát. Időközben a cég váltott és a Puma 6 helyett már a Broadcom BCM3390-es chipjét építi be a termékeibe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!