Berta Sándor

Újabb szemüvegeket készít a Snap

A vállalat piacra dobja a készüléke újabb változatait. Vízállóság és kicsit más dizájn jellemzi majd.

A 2016 szeptemberében bemutatott Snapchat Spectacles finoman szólva sem bizonyult sikeresnek, ennek ellenére a Snap Inc. töretlenül hisz az elképzelésben és rövid időn belül kihozná a második verziót, sőt, két modellt is forgalomba hozna. A Spectacles tíz másodperc hosszúságú videókat tud rögzíteni, ehhez elég csak megérinteni az oldalát és egy LED mutatja, hogy felvétel zajlik. A kamerák 115 fokos szögben látnak és a videókat Bluetooth-kapcsolaton keresztül lehet az okostelefonra továbbítani. Az eszköz hivatalos ára 130 dollár, míg a töltéshez is használható ház 50, a töltőkábel pedig 10 dollárba kerül.

A Snapchat Spectacles 2 vízálló lesz és jobb teljesítményt fog nyújtani. A módosítások ugyanakkor nem lesznek "drámai mértékűek", az új szemüveg többek között a színében is különbözik majd az első változattól. Az új készülék még az idén megjelenik.

Érdekesebb viszont az a modell, amelyet 2019-ben dobhat piacra a társaság. A Spectacles 3 ugyanis nem csupán új dizájnt kap majd, hanem teljesen átdolgozott technikát is, köztük két kamerát. Ehhez jön még a beépített GPS-modul és egy kiváló minőségű bőrtok is, az utóbbi 300 dollárba fog kerülni. A Snap változtat az értékesítésen is, ugyanis nem egyedül dobja piacra az eszközöket, hanem a Luxottica és a Warby Parker nevű szemüveggyártókkal közösen. A két cég egyelőre nem kommentálta a hírt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #1
    Hát, a fantasztikus Snap Inc. P/E hányadosa keményen negatív, azaz lehet önteni a lovettát a cégbe, ha valaki igazán hülye. És úgy néz ki, ez így is marad.

    https://www.nasdaq.com/symbol/snap/pe-ratio