Gyurkity Péter

A nyár elején jön az új OnePlus

A cég pedig több készüléken is elérhetővé teszi az arcfelismerési funkciót.

A OnePlus kapcsán legutóbb arról számolhattunk be, hogy bemutatkozott egy új csúcskategóriás megoldás, amely a OnePlus 5T nevet kapta meg. Ezután nem sokkal jelezték, hogy a közvetlen előd, a OnePlus 5 búcsúzik, ez azonban nem akadályozta meg, hogy a Face Unlock funkciót, vagyis a telefon arcunkkal történő automatikus feloldásának lehetőségét ez utóbbi változaton is elérhetővé tegyék. Most ezt bővítik ki további példányokkal, de egy még újabb telefonon is dolgoznak.

A hónap közepén sort kerítettek egy hosszabb interjúra, amelyben mindkét fenti témáról szó esett. Elhangzott itt, hogy a második negyedévben tervezik piacra dobni az egyelőre még fejlesztés alatt álló új készüléket, amelynek nevét és pontos hardveres specifikációját azonban még nem ismerjük. A menetrend ezzel nem igazán változik, hiszen tavaly június 28-án mutatták be a nagyközönség előtt a OnePlus 5 típust, ezzel pedig épp egy teljes év telik majd el a két generáció között. Kiemelték viszont, hogy még több terméken támogatják a jövőben a Face Unlock funkciót, vagyis ez a korábbi, jóval szerényebb telefonokon is megjelenik majd.

Példaként említették itt a OnePlus 3 és 3T okostelefont, amelyeken egyelőre béta változatban lesz elérhető az automatikus feloldás. Erre már egy-két héten belül sor kerülhet, azt azonban nem lehet tudni, hogy maga a béta fázis meddig tart majd. A gyártó egyébként sem szeret beszélni magáról a funkcióról, annak pontos működéséről, de az már egyes korábbi tesztekből kiderült, hogy a megoldás meglehetősen gyors, ez pedig (az előlapi kamera segítségével) több mint 100 különböző pontot rögzít arcunkról a kellően pontos felismerés érdekében, a 3D-szkennelést is bevetve az arzenálban.

A OnePlus 5 esetében az OxygenOS Beta 3 tette elérhetővé a funkciót, ez nyilván további frissítések révén lesz majd igénybe vehető az említett régebbi változatokon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!