Berta Sándor

Kötelezően elvárja majd fotónk feltöltését a Facebook

A felhasználók azonosítását önarcképhez kötné a közösségi platform, így próbálják kiszűrni a botokat. A fotókat állítólag egyből törlik.

A Facebook úgy döntött, hogy aki nem tölt fel magáról felvételt, az nem férhet hozzá a profiljához. A társaság ezzel a drasztikus módszerrel akarja biztosítani az emberek és a botok megkülönböztetését. A Twitteren és más portálokon már több felhasználó is beszámolt arról, hogy a Facebook új CAPTCHA-kat használ. Az érintetteknek olyan fotókat kellett feltölteniük magukról, amelyeken jól látszott az arcuk. A társaság azt írta, hogy a képeket csupán megvizsgálják és utána törlik is a szervereikről.


Az óriáscég egyik szóvivője megerősítette a tesztről szóló hírt és azt közölte, hogy elsősorban azt vizsgálják, hogy egyedi felvételekről van-e szó, de ezzel kapcsolatban konkrétumokat nem árult el. Valószínűleg az adatbázisban szereplő más fotókkal hasonlítják össze a fájlokat. A vállalat az eljárással elsősorban a gyanús tevékenységeket akarja kiszűrni és az csupán egyike azoknak a módszereknek, amelyeket kipróbálnak a közelmúltban elszaporodott csalási kísérletek felderítésére.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi történik azokkal a felhasználókkal, akik nem tudnak vagy nem akarnak képet feltölteni magukról. A megjelenített szöveg ugyanis nem kínál alternatívákat a profilhoz való hozzáféréshez. A legvalószínűbbnek tűnik, hogy az érintettek addig nem férhetnek hozzá a profiljaikhoz. A Redditen egyébként arról tudósítottak a látogatók, hogy ezt a fajta CAPTCHA-t már április óta alkalmazta a közösségi oldal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • morguldae #32
  Az is hülye, aki valós adatokat ad meg magáról bármelyik közösségi portálon! Köcsög börtönbe élünk már így is totálisan. Nem kellenek már a besúgok a sok idióta önként ad meg minden magáról...Röhej!
 • Szefmester #31
  Lehet a világvégi utolsó törzsfőnököt is ismered neten át, de azt a mondatot már nem tudod értelmezni hogy "jobb élőben találkozni" nem azt jelenti hogy csak ott lehet. Ha meg tudod oldani akkor hajrá! Ki tart vissza attól hogy leszervezz a japán, usa, vietnám, nigériai ismerősöddel egy kávézást? Senki, vagyis csak te magad!

  Én is paranoid lennék csak mert nem akarom megadni az infókat? Ha valaki meg akar tudni rólam valamit, akkor ELVÁROM hogy kérdezzen. A világ legaljasabb húzása a tudta nélkül infókat gyűjteni valakiről. Ha odajönne valaki hogy megkérdezze mikor vesztettem el a szüzességem megmondom, de ha azt látnám hogy az ablakpárkányon kukucskál befelé, már repül is a homlokához a baseball labda teljes erőből... Semmi joga kémkedni utánam senkinek, és rendkívül etikátlan magaviselet az ha arra kényszerítenek hogy minden infót ossz meg magadról csak hogy használhass egy szolgáltatást!

  Tokrafan jól írja, és én is ezt szoktam felhozni érvként amikor egy adásvételi csoportban a vita folyamán a profilom szólják le. Ha mondjuk Kovács Gergő néven lennék és látna egy random figurát akkor egyből hitelesebb lennék ugyanazzal a véleménnyel? Nap mint nap látom a valós arccal rendelkező profilokat felíratni a kretének listájára, és jelentgetik a rendőrségen mint csalókat! Miközben én a nem valid adataimmal a normálisak listáján tanyázom, mert volt pár adásvételem, és csak egy volt problémás, ahol az eladó kavart hogy most posta, nem posta menjek, elhozza, várjak, stb.. és a barátnőjére kente a szarkavarást!

  A társadalom részéről igen erős a nyomás arra hogy használja az embert ezt a fostalicska oldalt, had ne tegye már mindenki boldogságtól könnyes szemmel! Ha nem lennének a kedves tanáraim és ismerőseim akik nem ismerik az email-t csak az FB-t és emiatt minden.. MINDEN! tananyagot oda tolnak fel, ha nem lenne az a sok sok cég akik a nyereményjátékaikat a vásárlóiknak az FB-n! tennék meg (ami mint reklámfelület ritka szar) megint csak nem kellene ott lenni. Ha az IM kifejezés nem az fb messenger lenne a világ 70%-nak akkor lehetne használni mást is!

  A google-t használom, névvel, címmel, arccal, minden adattal... Miért? Mert hasznos dolgokkal könnyíti meg a mindennapjaim, és nem csak arra jó hogy cicás gifek áradatát lássam egész nap, meg néha egy egy üzenetet. Ez a kurva nagy különbség van a google és az fb között. Ha ezt sem fogod fel akkor teljesen reménytelen bárminemű vita veled a továbbiakban!
 • Skylake #30
  Haha, kezd a drágalátos Facebook túlmozogni! Mi a f*sz van Zuck, b*szod? Nem vetted be a tablettákat az Aspergerre, faszfej? NEM VAGY TE HATÓSÁG, B*ZMEG, attól hogy a nyugati világ polgárainak döntő többsége fent van a falansztereden, te baromarc! Vegyél már kicsit vissza te kretén!

  Semmi gond, te lófejű b*zigyerek, kapsz fotót! Sapek, napszemüveg jó lesz? Vagy előírod, hogy milyen szögből mit és hogyan? Lesz rá valami f*sza elnevezésű policy? A DNS-szekvenciámat zip-elve ne töltsem fel a sz*ros portálodra, hogy b*sznád az anyádat a ravatalon!

  Te k*csög, te akarsz izmozni ilyen dolgokkal? Örülj, hogy használják a baromi addiktívra feltolt, 10-15 év múlva személyiségi jogok megsértése okán akkor már keményen fingatott portálodat, és nézik a reklámokat, te szarházi! Mi kéne még te debil? Gazdasági értelemben neked csak az a fontos, hogy a sok proli nézze a tartalomba ágyazott hirdetéseket! És ezért még külön igazoltatni akarsz, te f*sszopó!? Személyi, TB kártya, adószám, bankkártyaszám és a hozzá tartozó összes adat, nem kéne? Állami rendszerekhez tartozó azonosítók, pénzintézeti azonosítók úgyszintén, fullba? Jó volna az is, mi?

  Képzeld el, ha ezt fullba nyomjátok, hót ziher lesz jövőben majd olyan fotomókoló szoftver, ami az user által feltöltött fotókból (amelyek eltérő emberek arcáról készültek), mixel majd egy fotót, ami kamuregnek épp jó lesz!

  Egyébként meg: aki trollkodni akar, anonim módon, az meg fogja tenni bármilyen ilyen és ehhez hasonló login enforcement policy esetében. Aki nem akar trollkodni, az pedig nem.
  Ezen a fórumon a fent látható az itt alkalmazott nevem. Lehetne Kovács István is, plusz kiírva az is hogy Bivalybasznád, Bivalybaszó út 1. félemelet 5. Na és? Ettől még ez lehet 1) ugyanúgy kamu 2) valódi, de lehet, hogy pont l*szarom, hogy ki mit gondol rólam valós nevemmel és címemmel. 45 bickóval úgy is pofánk*rom, aki megkeres és szájaskodik. Úgyhogy minden marad a régiben, oltok és osztok. Vagy eleve hülye vagyok az ilyen dolgokhoz, nem is érdekel, én osztok és oltok. Jobb lett ettől a megoldástól a net? Nem. A fent lévő fotóval és valódi névvel rendelkező baromarcok így is pörgetik a kék f*szságot: odaböfögik gond nélkül a legszélsőségesebb véleményeket bármilyen témában, és feltöltik a legundorítóbb tartalmakat úgyszintén bármilyen témában! Ezért kérdezem, hogy nem egy national security letter okán akarjátok ezt bevezetni, drága Zuck?

  Azok akik azt gondolják, hogy egy FB típusú szolgáltatásnak valamiféle joga lenne elkérni a felhasználók nevét, és azt autorizáltatni a fényképpel, azok öltözzenek be szendvicsembernek, és a táblára elöl és hátul írják ki az összes személyes adatukat, és netes azonosítójukat!
 • wraithLord #29
  Többek között pont ezt akarják kiszűrni... Nem hiszem, hogy ez nem jutott eszükbe, hogy egy bot is képes képet küldeni....
  De mivel a bot nem tud magáról szelfit csinálni, a netről szed le egyet, és arról meg lehet állapítani, hogy a netről van. Pl. te is meg tudod valamilyen szintig ezt nézni a Tineye és hasonló algoritmusokkal. Csak a Zukiénak biztos jobb van.
 • kvp #28
  Az arckepeket nem taroljak, csak a biometrikus kodot amit generalnak belole. Ez azert jo, mert az osszes foton amit feltoltenek masok azonosithato az illeto. Tovabba ha ket ember probalkozik ugyanazzal a biometrikus koddal akkor lehet ujabb fotot vagy szemelyes adatokat kerni mindegyiktol.

  A megadott telefonszamot egyebket ellenorzik, kuldenek egy smst egy egyszeri pin koddal. Akinek okostelefonos kliense van ott a kliens magatol kuldi es elkapja az smst ha tudja, tehat rejtve marad az ellenorzes. Ekkor masolja le a kontaktlistat es a hivasi elozmenyeket is.

  A szemelyi/utlevel/jogsi masolatot akkor kerik ha hivatalos eljaras van valaki ellen. Ezt is keresztbe nezik a korabbi adatokkal es az usa biztonsagi megfigyelesi listajaval (belfoldi es kulfoldi). Vicces de mar azzal fel lehet kerulni (alacsony kockazati statuszba) ha valakit lekerdeznek hogy rajta van-e.
 • syn7h37ic #27
  Ez egy bullshit. Egy szkript, és a bot is fel fog tölteni egy random arcképet a netről.
 • barret #26
  5 perc alatt csinálhat új accountot,ennyi ideje gondolom lenne rá...
 • bunny #25
  FB egyre nagyobb baromságokat csinál, és én ennek örülök. Annyira szeretném látni, ahogy bedől ez az egész szarvár ...
  Haverom pl. úgy járt, valaki jóindulatú feljelentett a fb-nál, hogy nem valós a neve. Majd zárolták a fiókják és azt követelték, hogy küldje el a személyi másolatát, amihez eleve joguk sincs imho, max a rendőrségnek. Ő ezt megtagadta, így kizárták a saját fiókjából. 10 évnyi fotó, adminolt csoportokat stb. minden ment a levesbe egy jóindulatú feljelentő barom miatt. Annyit se kapott, hogy lementse az adatait! Egyértelműen látszott hogy nem bot, nem politikai bértroll, leszarták. Töltsd fel az életed, amiből aztán bármikor kizárhatnak! Ez bárkivel megtörténhet, és most ez a fotó, később esetleg kötelező mobilszám megadás azonosítással, anyjaneve lakcím ... menjenek a pi**ába és dőljenek be a francba. Nem fogok érte sírni.
  Utoljára szerkesztette: bunny, 2017.12.03. 16:16:54
 • TokraFan #24
  "Sajnos ha megnézed azokat az oldalakat, ahol facebook fiókkal lehet csak kommentelni, általában azok a legdurvább kommentek, amiknél kamunév van, nincs kép stb..."

  Ha látsz egy fotót és mellé egy nevet, arról te honnan a f*szból tudod megállapítani, hogy valós vagy sem? Csak a leghülyébb trollok csinálnak kamureget fotó nélkül és valós névre messze nem hasonlító álnévvel. Botok meg pláne nem nicknévvel nyomulnak, hanem random kevernek valós first/last name párost a való világból.
  Szóval "cukorberg és kis csapatom" újabb f*szságának hatékonysága a felmerült problémát illetően, ismét konvergál majd a nullához! Bot egy darabbal sem lesz kevesebb.
 • TokraFan #23
  Te, olvass már el néhány vonatkozó _szakmai_ cikket arról, milyen szinten lehet visszaélni a személyes adatokkal. Aztán majd megérted (vagy nem), hogy az okosabbja miért nem saját adataival megy fel. Nekem nemhogy valós, de még ál-regem sincs, egyszerűen leszarom az egész hippi faszságot és nem érzem szükségét, hogy használjam.
  Az emberek azért adják meg az adataikat, mert fingjuk nincs róla, hogy ez mivel járhat. Periiod.