Berta Sándor

HoloLens - szabadalom­sértés miatt perlik a Microsoftot

A keresetet egy amerikai vállalat nyújtotta be a redmondi céggel szemben. A jövőben további eljárások indulhatnak.

A connecticuti székhelyű HoloTouch szabadalmi pert indított a Microsoft ellen. A benyújtott dokumentum alapján az óriáscég HoloLens szemüvege megsérti a HoloTouch két szabadalmát is. A társaság a többszörös szabadalmi jogsértésekért és az elmaradt szabadalmi bevételekért cserébe közelebbről meg nem nevezett kártérítést követel a Microsofttól. A HoloTouch egyébként már november elején benyújtotta a keresést a New York-i déli kerületi bíróságon.

A HoloTouch hangsúlyozta, hogy a Microsoft csak az első azoknak az ismert vállalatoknak a sorában, akik ellen fel akar lépni, ugyanis számos piaci szereplő felhasználja a holografikus interfésztechnológiáját. Az érintett szabadalmakat már a 2000-es évek elején nyilvánosságra hozták. A HoloTouch közölte, hogy már 2006-ban megkereste a szoftvervállalatot és felajánlott egy megfelelő üzletet, majd 2015-ben és 2016-ban is tárgyalásokat kezdeményezett a licenckérdés ügyében. Az óriáscég azonban egyik ajánlatra sem reagált, annak ellenére sem, hogy pontosan tudta, hogy a HoloLens esetében felhasználta a HoloTouch szabadalmait.

Súlyosbító körülmény, hogy a Microsoft úttörő szerepet vállalt az ilyen termékek kifejlesztésében, így hatással volt a piacra, hiszen a társaságot más piaci szereplők is követték a fejlesztésben. Ahogy R. Douglas McPheters, a HoloTouch vezetője fogalmazott, ezért akarnak egy komoly jelzést küldeni mindenkinek és a jövőben további perek várhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #1
  Lehet az lesz az igazi public tech sector ami távolkeleten bontogatja a szárnyait.

  Ez a nyugati inkább egy ilyen, gorillák által agyonnyomott, mélységesen gyökeret vert , technofilia,

  ami nárcisztikusok lenyűgözéséről szól, nárcisztikusok által , akik a fontoskodásuktól vezetve mutogatják el hogy hogy kell a jövőben fontoskodni.

  Gyakorlatilag, agyamentek , menedzserestől, részvényestől, insztitúsönöstől...
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.11.23. 10:08:09