SG.hu

Két új telefonnal jelentkezett a HTC

A U11 frissítése "+" utótagot kapott, míg a U11 Life a középkategória legjobbja kíván lenni. Még idén kaphatók lesznek.

Öt dologban változott a U11+ elődjéhez képest: a kijelző 5,5 collosról 6 collosra nőtt, nagyon menő átlátszó hátlapot szereltek rá, operációs rendszernek már a nyolcas Androidot telepítik rá (Oreo), memóriája 6, tárhelye pedig 128 GB-ra nőtt. A kijelző nyújtottabb lett Quad HD+ felbontással, képaránya a ma oly divatos 18:9 keret nélkül megvalósítva, így a méretnövekedés ellenére egy kézzel is jól kezelhető. Nem amoled hanem IPS technológia, tehát nem mesterséges színgazdagság jellemzi, hanem a gyártó a leginkább valósághű, kalibrált színvisszaadásra törekedett.


A nagy méret ellenére egy kézben is jól fogható

Kamerájára legalább ugyanekkora figyelmet fordítottak: 12 megapixeles, optikai és elektronikus képstabilizátorral egyaránt ellátott szerkezet. Képes 4K videófelvételre és hangrögzítésnél mind a négy mikrofonja a beszélőre fókuszál. Az előlapi oldal sem maradt le, itt a 8 megapixeles, 85 fokot lefedő szelfi panoráma a nagy újítás, amivel egy nagy társaság szélső tagja sem marad le a képről. A vékonyság érdekében itt is elfelejthetjük a jack dugót, az alján Type-C csatlakozó van, viszont a dobozban adnak hozzá adaptert, illetve használhatjuk a Bluetooth 5 szabványt a vezeték nélküli átvitelhez. Ha ez sem elég, a gyártó közlése szerint hangszórója 30 százalékkal hangosabb elődjénél.


A HTC U11+ különlegessége az átlátszó hátlap

A már említett félátlátszó hátsó borítás vízálló, a készülék oldala pedig nyomásérzékeny, amelynél alkalmazásonként szabályozható, hogy milyen funkciót kapjon. A tok mögött 6 GB memória és 128 GB tárhely rejlik, továbbá két SIM kártyának és egy nagyon gyorsan feltölthető 3930 mAh-es akkumulátornak van hely. Európában csak ez, a legjobb verziója lesz kapható decembertől (egyébként készítenek 4/64 GB-os változatot is), ára Magyarországon 264 900 forint lesz, de a mobilszolgáltatóknál hiába keressük majd.


A HTC U11 Life lényeges jellemzője az Android One operációs rendszer

Ezzel a csúcstelefonnal együtt jelentette be a HTC a középkategória tetejére szánt U11 Life-ot. Ez egy a tömegpiacra szánt Snapdragon 630 chipsetes készülék 5,2 collos méretben Android One operációs rendszerrel. Főbb jellemzői a vízálló ház, a kiváló hangzás (mely hívás esetén elnémul), 3 GB memória és 32 GB tárhely, illetve a legmodernebb LTE-szabvány ismerete. A cég garanciát vállal, hogy két évig biztosan kiad rá frissítéseket, míg a biztonsági patchekre 3 évig minden hónapban számíthatunk. November közepétől lesz kapható fekete és kék színben, ára Magyarországon 129 900 Ft lesz. Pár éve ez még bőven a csúcstelefonok árszintje volt, viszont ez már részletre is kapható lesz majd a szolgáltatóknál, azaz jóval szélesebb kör számára lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PeeTeR #1
    "A HTC U11+ különlegessége az átlátszó hátlap" - ide hallom Jerry fitymajanak a csattogasat :DSADSAASD