Gyurkity Péter

Érkezőben a HTC U11 Plus

A cég valóban piacra dobja új telefonját, a felvásárlás ebben nem lesz akadály.

A Google és a HTC a napokban jelentette be, hogy az internetes óriás megszerzi a tajvani gyártó csapatának egy részét, vagyis ezzel visszatérnek a hardveres szegmensbe. A HTC azonban nem adja fel saját platformját, itt valóban jön a soron következő okostelefon.

A gyártó a maga részéről akkor mindössze annyit árult el, hogy a jövőben a csúcskategóriás telefonokra koncentrálnak, vagyis attól nem kell tartani, hogy az utóbbi években rosszul szereplő cég végleg kivonulna a piacról. Nem kellett azonban sokat várni arra, hogy külső (ezúttal francia) források további részleteket is kiszivárogtassanak az interneten, ennek révén pedig további részletekre derült fény. Kiderült például, hogy a HTC U11 Plus névre keresztelt típusról van szó, amely természetesen a zászlóshajó frissítéseként futna be, mégpedig csaknem teljesen előlapi keret nélkül, 18:9-es képaránnyal, 5,95 hüvelykes kivitelben, az 1440 x 2880 pixel felbontás támogatásával.

A méretes érintőképernyőhöz és a nagy felbontáshoz a Snapdragon 835 chip társul, amelynél gyorsabb egyelőre nem szerepel a Qualcomm kínálatában. A listán emellett 4 vagy 6 GB memória, egy alapesetben 64 vagy 128 GB-os belső tároló, az IP68 minősítésnek megfelelő külső burkolat, egy 12 megapixeles hátoldali kamera, annak 8 megapixeles előlapi társa, valamint az Edge Sense funkció szerepel még, ahogy azt az eredeti változat esetében is láthattuk. Dolgoznak még egy szerényebb példányon is, amely az U11 Life nevet kapta meg, ez szintén a kínai piacon jelenik majd meg, legalábbis az első körben.

A hivatalos bemutató november 11-én esedékes, addig tehát még nem némi idő az utolsó simítások elvégzésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #1
    Phűűűű...de megnyugodtam...
    Rohanok is megvenni !
    /Majd holnapután eszem !/