Gyurkity Péter

Csatlakozik az Android One programhoz a HTC

A cég ennek megfelelően egy saját készülékét teszi elérhetővé alap Androiddal.

A HTC kapcsán az utóbbi időben leginkább a folytatódó negatív trendről olvashattunk, nem véletlen, hogy legutóbb már az is felmerült, hogy telefonos részlegüket a Google veheti meg. Most olyan hírek bukkantak fel, miszerint az Android One programhoz csatlakoznak, mégpedig egy eddig még piacra nem dobott készülékükkel.

Már hónapokkal ezelőtt felmerült, hogy a jelenlegi generáció további példányokat kaphat, ezek között pedig az Ocean Life is felbukkant, amely a külső források szerint egy 5,2 hüvelykes kijelzőt kapna, ehhez pedig az 1080p felbontás, a Snapdragon 630 chip, egy alapesetben 32 GB-os belső tároló, egy hátoldali és egy előlapi 16 megapixeles kamera, valamint az IP67-minősítésnek megfelelő külső burkolat társulna. A HTC Usonic fülhallgatók szintén a készülékkel együtt jelennének meg, maga a telefon pedig (amely az U11 Life nevet kapná meg) várhatóan némileg alacsonyabb áron futna be, a jelek szerint azonban ebből egyszerre két változatot dobnának piacra.

A cég ugyanis a most megjelent hírek szerint az Android One programhoz is csatlakozik, ennek keretében pedig az egyik példány alap Androiddal, a HTC saját alkalmazásai és egyéb szolgáltatásai nélkül jelenne meg a piacon. Egy kép is elérhetővé vált az interneten, amely egyszerre mutatja meg nekünk a két változatot, ezek között pedig a szoftveren kívül semmilyen komoly eltérést nem látunk. Azt sajnos még nem tudjuk, hogy az okostelefon milyen áron és mikor jelenne meg, erre azonban még az év vége előtt sort kerítenének, a gyártó saját verziója pedig az Android 8 Oreo és a Sense 9.0 felület kombinációját kapná meg.

Korábban a Motorola és a Xiaomi csatlakozása is felmerült, a Google tehát a jelek szerint komolyan törekszik a program kibővítésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!