Gyurkity Péter

Továbbra is veszteséges a HTC

A cég most a Bluetooth 5 támogatásával újítana friss készülékén.

A régóta szenvedő tajvani gyártó a hónap közepén tette közzé második negyedéves pénzügyi jelentését, amely ismét nettó veszteséget mutat, vagyis a negatív trend továbbra is folytatódik. Friss készülékükön – amely egyébként kedvező fogadtatásra talált – most egy új szabvány támogatását teszik elérhetővé, ehhez azonban a soron következő Android is kell majd.

A részletes jelentésből kiderül, hogy a nemrég lezárult 3 hónapos periódusban a nettó veszteség valamivel meghaladta a 64 millió dollárt, ami picinyke javulást jelent az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest. Az év első felében a veszteség már 131 millió dollárra rúgott, ami rögtön 30 százalékkal kedvezőbb, mint a tavalyi adat, a cég azonban továbbra is messze van attól, hogy nyereséget termeljen. A jelenlegi generáció zászlóshajója, a HTC U11, viszonylag kedvező fogadtatásra lelt a vásárlók körében, ennek egyik fontos újítása, a telefon szorongatásával elérhető funkciók listája, a hamarosan megjelenő középkategóriás változaton is megmarad, vagyis az U Life 11 ezt szintén támogatni fogja.

Ez utóbbi készülék egyébként várhatóan egy 5,2 hüvelykes érintőképernyőre épül majd, amelyhez az 1080p felbontás, valamint a Snapdragon 630 chip társul majd a burkolat alatt. A megjelenés pontos dátuma, valamint a várható kereskedelmi ár egyelőre nem ismert, ezen nyilván szintén sok múlik majd, időközben azonban a cég a zászlóshajón újít, mégpedig a Bluetooth 5.0 szabvány támogatásának elérhetővé tételével. Sajnos a hatótávolság nem növekszik majd (mivel nem minden funkciót kell támogatniuk ahhoz, hogy megkapják a hivatalos minősítést), az új szabvány azonban így is előrelépést jelent – még akkor is, ha ehhez emellett az Android O telepítésére is szükség lesz, amit nyilván biztosítani fognak.

A Google operációs rendszerének friss verziója hamarosan szintén megjelenik, onnantól kezdve már az egyes gyártókon múlik, hogy mikor telepíthetjük azt az adott készülékekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #1
    Nem tenné már meg azt a hatalmas szívességet a világnak ez a cég, hogy megszűnik a franyóba? Unom már, hogy 5 éve másról sem lehet velük kapcsolatban olvasni, mint a szenvedéstörténetüket, miközben értelmes telót még egyet nem tettek le az asztalra.
    Szánalom.